LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-29-2008, 03:30 AM   #1
Molybdic
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2008
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Exclamation Display issue when booting from Wolvix Hunter 1.1.0 LiveCd


Ok so... 1st post here. I've installed many distros of Linux and toyed with them but I still consider myself a bit of a NixNewb and have yet to settle on a distro. I have an extensive technical knowledge of computers in general though so the konsole doesnt scare me at all.

I first loaded the Wolvix Hunter 1.1.0 LiveCd onto an older compaq presario laptop that a co-worker gave me when she dropped it and said the screen was all wonky. (the interface cable was loose=free equipment).

The laptop has an ATI Mobility Radeon graphics chip and everything booted and even installed to the HD fine.

I decided I like the Wolvix propaganda and setup so I decide to backup the main desktop and install Wolvix there.

I boot into the LiveCd... I can't remember where in verbose mode that it does this but I'd assume somewhere just before calling the login screen my monitor says "INPUT NOT SUPPORTED" as if the resolution is bad.

From what I understand the default res on Wolvix is 1024x768 16bbp or something around that. The laptop can only support 1024x768 but my desktop and monitor can support at least 1280x1024.

The desktop has an ATI Radeon All-In-Wonder 9600 Pro series AGP 8x 128mb card on an ASUS motherboard.

I tried using a few random cheats on the boot prompt like autoexec=xconf and load=geforce and initially I tried just a clean boot without parameters. All result the same.

I have been searching for a solution and come up with very little relevancy in the past two days. The Wolvix Wiki seemed to have very little going on in it so far (maybe I didn't hit the right links?)

Regardless I'd love to finally settle on this distro and get to installing my VMware so I can still run tests, apps, and virtual crash machines from inside Linux without depending on XP anymore. Which I am sure I will be more willing to tweak and config than being unable to even get into a LiveCd because of my older graphics setup.

Thanks in advance.
 
Old 09-30-2008, 01:47 AM   #2
honeybadger
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: India
Distribution: Slackware (mainly) and then a lot of others...
Posts: 855

Rep: Reputation: Disabled
hi

This is what I normally would do.

Boot into the command prompt mode. go to the /etc/X11/xorg.config and manually edit it. Normally that helps. But sometimes that file is way too complicated to handle.

As Wolvix is based on Slackware, you may also try 'xorgconfig' or 'xorgsetup' at the command prompt(try the later first). I think you would be doing just fine with that.
 
Old 09-30-2008, 04:46 AM   #3
Molybdic
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2008
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Re:

Thanks SilverBack. I'll go try your suggestions and let ya know if they pan out.
 
Old 10-03-2008, 12:36 AM   #4
Molybdic
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2008
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unhappy Wolvix Boot options

So I tried to start xconf with

wolvix autoexec=xconf

I tried

wolvix noagp

Which gets me a little bit further into the verbose mode process screen but still lands me with an "Input Not Supported" on my LCD when it gets to loading the environment (that I never see).

Honestly though I am not sure what option parameter to use to boot into the command shell. If any one knows how to do that on the Wolvix LiveCd than please let me know.

I guess I can only edit config files on the virtual memory since this is just booting into the LiveCd that I can't get working. I don't know if that limits by ability to edit configurations before boot.

I tried numerous other commands on the morbid chance they would do something but most of the other ones just error out and shutdown the system when verbose states that it's executing the parameter.

Thanks in advance everyone.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: My Wolvix Hunter is up to date LXer Syndicated Linux News 0 01-15-2008 10:41 PM
LXer: $0 Laptop shakeup: Ubuntu 7.04 is gone, Wolvix Hunter 1.1.0 takes its place LXer Syndicated Linux News 0 01-11-2008 02:50 AM
Too large fonts when booting livecd mobius11 Linux - Laptop and Netbook 2 12-27-2007 06:28 AM
booting a livecd from Grub replica9000 Linux - General 10 05-23-2007 07:41 PM
Xubuntu 7.04 LiveCD issue... BillyGalbreath Ubuntu 2 05-18-2007 10:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:23 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration