LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-14-2004, 07:54 AM   #1
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Rep: Reputation: 15
Did I install GD correctly?


The reason I ask is because I am having problems with a script that uses GD and I was told that I may not have GD installed. So I downloaded GD from this link:

http://www.boutell.com/gd/


uploaded the files to my server, ran ./configure - success

ran make - success

ran make install -success

However I am using php info and I do not see any listing about GD being enabled on my system. Can anyone please help?
 
Old 04-14-2004, 09:25 AM   #2
dopefish
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Northcliffe, WA
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 481

Rep: Reputation: 30
Try running ldconfig
 
Old 04-14-2004, 03:57 PM   #3
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
So log into ssh and type idconfig?
 
Old 04-14-2004, 07:23 PM   #4
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Please anyone?
 
Old 04-15-2004, 07:24 AM   #5
dopefish
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Northcliffe, WA
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 481

Rep: Reputation: 30
ldconfig with an L but not capital. Im assuming you havent restarted your server at all since you made the change or else this will not make a difference.
 
Old 04-15-2004, 07:55 AM   #6
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok I ran ldconfig and putty paused for about 3 seconds then went to the next line I didnt see it do anything.
 
Old 04-15-2004, 08:08 AM   #7
dopefish
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Northcliffe, WA
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 481

Rep: Reputation: 30
It doesnt show it doing anything, all it does is reloads everything in /etc/ld.so.conf. Sometimes when you install new drivers or something it will add a line to that file and you need to run ldconfig. Check if GD is reckognized now.
 
Old 04-15-2004, 08:16 AM   #8
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Oh ok, I will check now thanks
 
Old 04-15-2004, 08:19 AM   #9
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok I do not see GD in the phpinof.php, so I suppose I didnt install it correctly?

uploaded the files to my server, ran ./configure - success

ran make - success

ran make install -success

Thats all I had to do? Why wont this work
 
Old 04-15-2004, 08:23 AM   #10
dopefish
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Northcliffe, WA
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 481

Rep: Reputation: 30
Ok take a look at this it may help
http://www.boutell.com/gd/phppatch.html
 
Old 04-15-2004, 09:05 AM   #11
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok when I log into Cpanel WHT it says php version 4.3.3, is this patch for php 4.3.2? If so it looks like I already have it installed and I am not seeing GD
 
Old 04-15-2004, 09:14 AM   #12
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Man this sucks I dont know why noone knows my my problem and how to fix it I am sure everyone in here has installed GD before.
 
Old 04-15-2004, 11:13 AM   #13
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Ok nevermind a friend did it for me it works now
 
Old 04-15-2004, 12:02 PM   #14
dopefish
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: Northcliffe, WA
Distribution: Slackware 12.0
Posts: 481

Rep: Reputation: 30
Could you post the solution in case other people come across this problem?
 
Old 04-15-2004, 12:03 PM   #15
lexington
Member
 
Registered: Apr 2004
Posts: 53

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I really dont know what he did, he said that he recompiled PHP that is all I know.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me install GRUB Correctly eNightmare Arch 4 05-03-2005 10:07 PM
Verifying Nvidia install done correctly? rhinoss Linux - Newbie 2 12-10-2004 11:31 PM
kernel source did not install correctly jax8 Linux - Newbie 3 02-18-2004 10:24 AM
GRUB is impossible for me to install correctly Bruce Hill Linux - Newbie 8 11-03-2003 05:21 PM
Did i install xinetd correctly? OlRoy Linux - Newbie 4 06-07-2003 03:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration