LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-16-2008, 10:14 PM   #1
parthamallick06
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
dial in server problem


I Upgrade OS From Fedora 4 to Fedora 9.

fedora 9 dial in server modem not respond

install packege mgetty and mgetty+sendfax.
configre mgetty as previous
Edit /etc/inittab file.
modem response ok when wvdialconf /etc/wvdial.conf at ttyS0

I have D'Link DFM 560ES and D'Link 562E++ extarnal serial port modem.

Please Help.

Last edited by parthamallick06; 11-16-2008 at 10:15 PM.
 
Old 11-18-2008, 09:49 AM   #2
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,916

Rep: Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689
Quote:
Originally Posted by parthamallick06 View Post
I Upgrade OS From Fedora 4 to Fedora 9.

fedora 9 dial in server modem not respond

install packege mgetty and mgetty+sendfax.
configre mgetty as previous
Edit /etc/inittab file.
modem response ok when wvdialconf /etc/wvdial.conf at ttyS0

I have D'Link DFM 560ES and D'Link 562E++ extarnal serial port modem.

Please Help.
You say "server modem not respond". Not respond to what? Dial in, or dial out? You say you get a response when you use wvdialconf, but don't give any other details.

How did you configure mgetty? What did you edit in /etc/inittab? What, exactly, is the problem?
 
Old 11-19-2008, 10:34 AM   #3
parthamallick06
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2008
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
fedora 9 dialin server problem

Quote:
Originally Posted by TB0ne View Post
You say "server modem not respond". Not respond to what? Dial in, or dial out? You say you get a response when you use wvdialconf, but don't give any other details.

How did you configure mgetty? What did you edit in /etc/inittab? What, exactly, is the problem?
Sorry

Cofigure mgetty

edit /etc/mgetty+sendfax/login.config and add line at end

/AutoPPP/ - a_ppp /usr/sbin/pppd
* - - /bin/login @

edit /etc/inittab to add a serial port at end of file

# inittab is only used by upstart for the default runlevel.
#
# ADDING OTHER CONFIGURATION HERE WILL HAVE NO EFFECT ON YOUR SYSTEM.
#
# System initialization is started by /etc/event.d/rcS
#
# Individual runlevels are started by /etc/event.d/rc[0-6]
#
# Ctrl-Alt-Delete is handled by /etc/event.d/control-alt-delete
#
# Terminal gettys (tty[1-6]) are handled by /etc/event.d/tty[1-6] and
# /etc/event.d/serial
#
# For information on how to write upstart event handlers, or how
# upstart works, see init(8), initctl(8), and events(5).
#
# Default runlevel. The runlevels used are:
# 0 - halt (Do NOT set initdefault to this)
# 1 - Single user mode
# 2 - Multiuser, without NFS (The same as 3, if you do not have networking)
# 3 - Full multiuser mode
# 4 - unused
# 5 - X11
# 6 - reboot (Do NOT set initdefault to this)
#
id:5:initdefault:
2:2345:respawn:/sbin/mgetty -D ttyS0



edit /etc/ppp/options for a valid ip
192.168.0.1:192.168.0.248

192.168.0.1 is my home machine IP.

edit /etc/ppp/options.ttyS0
192.168.0.1:192.168.0.248


edit /etc/ppp/pap-secrets for a username and password

# Secrets for authentication using PAP
# client server secret IP addresses
####### system-config-network will overwrite this part!!! (begin) ##########
####### system-config-network will overwrite this part!!! (end) ############
partha "*" mallick "*"

Above configuration made at My Home Machine.
But modem does not automatically response when I dial my from remote machine to my home machine.

It successfullly working on Fedora 3 and 4 at same configuration . But on fedora 9 it does not works.

When I check Modem is OK or not.

wvdialconf /etc/wvdial.conf
Editing `/etc/wvdial.conf'.

Scanning your serial ports for a modem.

ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- OK
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 Z -- OK
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 -- OK
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 -- OK
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 -- OK
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
ttyS0<*1>: Modem Identifier: ATI -- 56000
ttyS0<*1>: Speed 4800: AT -- OK
ttyS0<*1>: Speed 9600: AT -- OK
ttyS0<*1>: Speed 19200: AT -- OK
ttyS0<*1>: Speed 38400: AT -- OK
ttyS0<*1>: Speed 57600: AT -- OK
ttyS0<*1>: Speed 115200: AT -- OK
ttyS0<*1>: Max speed is 115200; that should be safe.
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
Modem Port Scan<*1>: S2 S3

Found a modem on /dev/ttyS0.
Modem configuration written to /etc/wvdial.conf.
ttyS0<Info>: Speed 115200; init "ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0"


It shows modem OK.
I need a dialin server at my home .
What is the problem.

Please Help.

Last edited by parthamallick06; 11-19-2008 at 10:42 AM.
 
Old 11-19-2008, 11:02 AM   #4
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,916

Rep: Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689Reputation: 3689
Quote:
Originally Posted by parthamallick06 View Post
Sorry

Found a modem on /dev/ttyS0.
Modem configuration written to /etc/wvdial.conf.
ttyS0<Info>: Speed 115200; init "ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0"[/COLOR]

It shows modem OK.
I need a dialin server at my home .
What is the problem.

Please Help.
Have you looked up the modem codes? From a quick Google search:

http://www.lisa.univ-paris12.fr/Electronik/Hayes.htm

Specifically, the "S0=0" is telling the modem not to answer incoming calls. Set the S0 to be equal 1 (or something).
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dial-In PPP dial-in server/ Cable-modem & LAN / Setting up "dannyboyOnline" dannyboy259 Linux - Networking 2 01-12-2007 01:40 AM
Problem with accessing other network server when connected from a dial-in server radatan71 Linux - Networking 0 11-22-2005 03:20 AM
how to configure a dial in server with suse linux 9.0 server kouyatemaury Linux - Networking 3 03-30-2005 09:31 AM
Setting-up dial-in & dial-up server in same machine sebastianjustin Linux - Networking 1 09-20-2003 03:35 PM
Dial in server problem bally Linux - Networking 0 03-05-2003 01:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration