LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-17-2009, 02:17 AM   #1
krupeshn1982
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2009
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
device does not seems to be present


hi all,

i am using amd-athlon64 6000 processor and asus motherboard since two months to i am facing a problem that i could not able to activate eth0 in my RHEL5 OS, when i excecute the commond

# service network restart

ERROR WILL OCCUR:

# the device 3com 3c501 does not seems to be present............


i have tried many way but i could not able get what is the problem please help...
 
Old 04-17-2009, 02:34 AM   #2
jdkaye
Senior Member
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 4,536

Rep: Reputation: Disabled
What does
Code:
lspci | grep Ethernet
give you?
Also, executing
Code:
modprobe tulip
is a known solution for this problem. Check it out: http://www.linuxquestions.org/questi...1-nic.-114237/
Google is your friend.
cheers,
jdk

Last edited by jdkaye; 04-17-2009 at 02:39 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
e1000 device does not seem to be present sysengr Linux - Networking 5 02-04-2009 01:22 PM
device eth0 does not seem to be present ashbraim Linux - Newbie 1 06-01-2008 09:04 AM
help: Wireless device not present vieraci Linux - Wireless Networking 3 07-06-2007 04:19 AM
device not present master Linux - Wireless Networking 25 07-14-2004 03:56 AM
Wavelan_cs device not present ntu Linux - Wireless Networking 0 12-21-2003 06:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:01 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration