LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-04-2011, 09:00 PM   #1
mikey6705
LQ Newbie
 
Registered: May 2007
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Debian black screen on boot


I am still getting a black screen on boot.
The install from Nvidia's site successfully completes.

however it appears that the nvidia.ko isn't getting loaded into the kernal.

i did an insmod and it errors :-/ any ideas on what might cause this?

the issue:
am going to get debian working on my computer. I have it installed.
but when you boot, after grub it appears to start xwindows then the screen goes black... I went on the cd in recue mode and tried to install the driver but no luck. The weird thing is once I am in rescue mode and do a startx gnome comes up but I can't use my mouse or keyboard. When you boot up normally I hear a sound through my speakers and the keyboard leds are working so that tells me that the keyboard is working although my monitor isn't.

OS: debian 6.0.2.1

Last edited by mikey6705; 10-04-2011 at 09:02 PM.
 
Old 10-04-2011, 09:16 PM   #2
dudeman41465
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: Kentucky
Distribution: Ubuntu
Posts: 794

Rep: Reputation: 56
Do you have two video cards? I remember an issue I had when I used Ubuntu(Which is based on Debian) and my NVidia card where it would detect the NVidia card, but would default to the on-board video card, and I had to manually edit xorg.conf and point it to the PCI address of the NVidia card. If you've got two cards, try moving the monitor cable onto your on-board card and see if it works then.
 
1 members found this post helpful.
Old 10-04-2011, 09:21 PM   #3
mikey6705
LQ Newbie
 
Registered: May 2007
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by dudeman41465 View Post
Do you have two video cards? I remember an issue I had when I used Ubuntu(Which is based on Debian) and my NVidia card where it would detect the NVidia card, but would default to the on-board video card, and I had to manually edit xorg.conf and point it to the PCI address of the NVidia card. If you've got two cards, try moving the monitor cable onto your on-board card and see if it works then.
Nope, its an integrated "video card" after installing the driver it did make a xorg.conf.. it is listed below.

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 280.13 (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-05.nvidia.com) Wed Jul 27 17:18:55 PDT 2011

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "Unknown"
HorizSync 28.0 - 33.0
VertRefresh 43.0 - 72.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection
 
  


Reply

Tags
black, blank, screen


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[Help] Debian 5.0 loads black screen statichf Linux - Newbie 4 03-26-2014 09:18 AM
Acer A0A 110 has a black screen during boot up along with a black cursor sw3etpinay Linux - Newbie 23 12-29-2010 11:05 AM
boot black screen Debian jtag Linux - Software 3 04-24-2010 08:41 AM
I messed with the screen resolution and now Redhat will boot into a black screen! Mr. Hill Linux - Newbie 29 05-04-2009 11:52 AM
debian and black screen on X rubber Debian 8 01-26-2008 08:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:01 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration