LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-25-2004, 05:34 PM   #1
ToddK111
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Configuring Sound w/Tecra 8000 and SUSE


I have a Toshiba Tecra 8000 laptop with SUSE 9.0. I'm having problems configuring the sound card. According to SUSE's website, I need to enter the following information in /etc/modules.conf :

alias char-major-14 opl3sa2
pre-install opl3sa2 modprobe "-k" "ad1848"
post-install opl3sa2 modprobe "-k" "opl3"
options opl3sa2 io=0x370 mss_io=0x530 mpu_io=0x330 irq=5 dma=1 dma2=0
options opl3 io=0x388

This information came from: portal.suse.com/sdb/en/2000/05/laptop_daten_toshiba_tecra-8000.html

I logged in as root and entered this information in /etc/modules.conf and commented out the following lines:

alias char-major-14 off
alias sound off
alias midi off

After doing this, but my sound still does not work. Is there something else I need to do?

Thank you,
Todd
 
Old 01-25-2004, 05:48 PM   #2
TheOneAndOnlySM
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Dallas, TX
Distribution: Ubuntu 10.04 LTS
Posts: 987

Rep: Reputation: 30
if after rebooting sound does not work, you may want to look into some alsa drivers for your sound card

what is the name of your sound card?


http://www.alsa-project.org/
 
Old 01-27-2004, 08:07 PM   #3
DaveCa31
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: Virginia
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Tecra 8000 sound

My Tecra 8000 with Red Hat 9 did not recognize the sound card either.

the answer is a small app sndconfig

run sndconfig as root and configure the card as a SoundBlaster 16.

The utility has a test function so you can try different settings.

A check of my PC running SuSE 9 confirms that sndconfig exists on SuSE also

dont even try the built in Winmodem

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound on Tecra 8000 under SuSE 9.0 Paul_assheton Linux - Laptop and Netbook 1 10-17-2005 12:40 AM
toshiba tecra 8000 sound not working JunctaJuvant Slackware 2 10-19-2004 05:05 PM
Tecra 8000 no sound in Fedora Core 2 jigsaw2 Linux - Hardware 10 08-31-2004 04:30 AM
Tecra 8000 odd sound probs + 2.6.3 problems. sarah_t_s Slackware 1 02-28-2004 05:29 PM
Tecra 8000 odd sound probs + 2.6.3 problems. sarah_t_s Slackware 0 02-28-2004 04:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration