LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 03-12-2002, 03:51 PM   #1
stoni111
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: San Francisco
Distribution: RedHat 7.1
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Question Configuration of TVCard


Hi,

I am using an AVerMedia TVCard (Bt878). When I start XAWTV I am not able to get any channels.
I tried the xawtv -hwscan command and the output seems correct. The TV Card is found.
I also tried to run scantv to search for all the channels and create a .xawtv configuration file, but even with this configuration file there is no reception, when I start xawtv
(I run a dualboot system and under WinXP I can watch TV, so I assume, that everything is hooked up correct).

Does anyone have an idea?

Thanks and best regards,
Martin.
 
Old 03-12-2002, 04:04 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,415

Rep: Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968Reputation: 1968
make sure you run v4l-conf first. if that reports the card as found, then it should be working fine. just make sure you use the correct settings in the program. also is the card actaully set up in /etc/modules.conf?
 
Old 03-12-2002, 08:59 PM   #3
stoni111
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: San Francisco
Distribution: RedHat 7.1
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for your idea.

I ran v4l-conf and I get the following output.

v4l-conf
v4l-conf: using X11 display :0
dga: version 2.0
mode: 1024x768, depth=24, bpp=32, bpl=4096, base=0xd0000000
/dev/video0 [v4l2]: ioctl VIDIOC_QUERYCAP: Invalid argument
done


I also checked the modules.conf File and there is an entry regarding the TV card, but I do not know, if this is a correct one.

alias parport_lowlevel parport_pc
alias eth0 tulip
alias eth1 ne2k-pci
alias sound-slot-0 via82cxxx_audio
post-install sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1 || :
pre-remove sound-slot-0 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S >/dev/null 2>&1 || :
alias sound-slot-1 audio
post-install sound-slot-1 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -L >/dev/null 2>&1 || :
pre-remove sound-slot-1 /bin/aumix-minimal -f /etc/.aumixrc -S >/dev/null 2>&1 || :
alias char-major-81 bttv
alias usb-controller usb-uhci

Maybe you have an idea....

Thanks in advance and best regards,
Martin.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bttv tvcard support paxetil Linux - General 3 10-18-2004 09:15 AM
tvcard configuration problem with slack10 aelsantex Linux - Software 0 08-26-2004 03:23 PM
TVcard config Johng Linux - Hardware 3 06-16-2004 07:28 AM
SAA7130-TVCARD- needs help with sound carboncopy Linux - Hardware 0 05-19-2004 08:34 PM
TVcard + Slack8.1 zeky Linux - General 0 08-04-2002 04:53 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:11 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration