LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-14-2010, 07:02 PM   #1
try-alls
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: changes all the time
Posts: 79

Rep: Reputation: 15
compiz cube/rotate not like on youtube videos


hi,
i've recently got my compiz settings almost right for me except even with zoom set to 2.0/max my cude doesn't zoom out as far or move like these youtube videos for example
http://www.youtube.com/watch?v=eYU4Q...1&feature=fvwp

a little niggle i know but i am desperate to get my laptop doin this oh if it helps my laptop is a fujitsu amilo li3710
 
Old 02-14-2010, 10:08 PM   #2
zeno0771
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Northern IL
Distribution: Arch64
Posts: 106

Rep: Reputation: 19
That particular adjustment is actually in "3D Windows", not in "Rotate Cube".

In 3D Windows, on the Misc. Options tab, adjust Minimum Cube Size up or down depending on how far out you want it to go.
 
Old 02-15-2010, 12:15 PM   #3
try-alls
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: changes all the time
Posts: 79

Original Poster
Rep: Reputation: 15
tried doesn't seem to have any effect

my graphics card is a Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500M. may sound stupid but could it be that the card is s**t so its not capable of some effects?

Last edited by try-alls; 02-15-2010 at 12:24 PM.
 
Old 02-15-2010, 12:34 PM   #4
bret381
Member
 
Registered: Nov 2009
Location: Alabama
Distribution: Arch x86_64
Posts: 648

Rep: Reputation: 78
if your card will do 3D it should do the effects. It's a setting in compiz that needs to be changed. Have a look in rotate cube settings. I know it's in there. I just can't remember where.
 
Old 02-15-2010, 01:56 PM   #5
try-alls
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: changes all the time
Posts: 79

Original Poster
Rep: Reputation: 15
searched everything that i can think of
 
Old 02-17-2010, 02:03 PM   #6
zeno0771
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Northern IL
Distribution: Arch64
Posts: 106

Rep: Reputation: 19
Quote:
Originally Posted by try-alls View Post
tried doesn't seem to have any effect

my graphics card is a Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500M. may sound stupid but could it be that the card is s**t so its not capable of some effects?
4500M actually isn't bad considering it's onboard. It's no GTX200 series but still, should handle it with no problems. Agreed it's a setting in Compiz; is your version of Compiz up to date?
 
Old 02-17-2010, 07:12 PM   #7
try-alls
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: changes all the time
Posts: 79

Original Poster
Rep: Reputation: 15
its v1:0.8xxx so i think so
 
Old 02-18-2010, 07:48 AM   #8
try-alls
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: changes all the time
Posts: 79

Original Poster
Rep: Reputation: 15
played around for a while last night and there's definitely something wrong with the 3d windows option as they don't lift of cube etc etc,
strange really considerin all my compiz is from karmics repo (usin mint 8),
thanks for the help people but looks like we're at a dead end
 
Old 02-20-2010, 03:12 AM   #9
zeno0771
Member
 
Registered: Jun 2006
Location: Northern IL
Distribution: Arch64
Posts: 106

Rep: Reputation: 19
Quote:
Originally Posted by try-alls View Post
played around for a while last night and there's definitely something wrong with the 3d windows option as they don't lift of cube etc etc,
The 3D windows coming off the cube is a different setting entirely. Do you have both plugins-main and plugins-extra installed?


Quote:
Originally Posted by try-alls View Post
thanks for the help people but looks like we're at a dead end
Hey now, this is Linux; there are no dead-ends, only temporary road-blocks.

If you want, dig up your Default.ini config file (should be in something like /home/$USER/.config/compiz/compizconfig) and post it, along with any other settings you can think of; I know it's damn frustrating when you know something "should" work but doesn't.
 
Old 02-21-2010, 06:37 AM   #10
try-alls
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: changes all the time
Posts: 79

Original Poster
Rep: Reputation: 15
yeah got both plugins,
as for default.ini can't find it anywhere in /home/.compiz i have only got a session folder which has 3 files named in numbers and the compizconfig folder on filesystem only gives me this:

[general]
integration = true
backend = ini

[gnome_session]
integration = true
backend = gconf

[kde_session]
integration = true
backend = kconfig
 
Old 02-21-2010, 05:27 PM   #11
try-alls
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: changes all the time
Posts: 79

Original Poster
Rep: Reputation: 15
the plugins i have ticked are:

general
commands
gnome compatibility

accessibilty
negative

desktop
desktop cube
rotate cube

effects
3d windows
animations
animations add-on
window decorations
wobbly windows

extras
annotate (what ever the hell that is lol)
window previews

image loading
jpeg -through to- text

utility
crash handler
dbus
glib
mouse position polling
regex matching
scale addons
session management
video playback
wallpaper
workarounds

window management
extra wm actions
move window
place windows
resize window
scale
...............................

and that everything (never got my head around using 'git' to try the other compiz stuff
 
Old 02-25-2010, 09:52 AM   #12
try-alls
Member
 
Registered: Dec 2009
Distribution: changes all the time
Posts: 79

Original Poster
Rep: Reputation: 15
you all have permission to laugh:

the reason i couldn't move my cube (or triangle at moment) is that i didn't know i had to press CTRL+ALT+LEFT MOUSE BUTTON

thanks again for all you help is there any other add-ons that you'd recommend the unsupported plugins are a bit lame in my opinion
i like the idea of items in my cube but not keen on fish or gears.
 
  


Reply

Tags
compiz, cube


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't run youtube videos sunils1973 Debian 11 12-10-2008 06:06 AM
Compiz fusion + nvidia(?) -> fuzzy text / icons on rotate cube VelocideX Linux - Software 5 08-15-2008 12:42 PM
LXer: Youtube-dl - Download videos from Youtube in openSUSE LXer Syndicated Linux News 1 08-14-2008 09:10 AM
mdv 2007 compiz cube not displaying and pictures not memorised by gset-compiz Emmanuel_uk Mandriva 0 10-10-2006 03:33 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:26 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration