LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-15-2008, 12:59 AM   #1
Genestealer
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Distribution: Arch
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Unhappy Compiz crashed and won't work anymore.


I don't really remember what I did, but after I used AVN (Avant-windows-navigator) it crashed together with compiz-fusion, and now whenever I run compiz or compiz --replace, it won't work, windows decorations just dissapear (no decorated frame around windows) and no 3d effets either.

here's the output from "compiz --replace"

Code:
libGL error: drmMap of framebuffer failed (Invalid argument)
libGL error: reverting to (slow) indirect rendering
compiz (core) - Fatal: No GLXFBConfig for default depth, this isn't going to work.
compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0

I also installed some updates before that, but I can't recall which ones I installed.


Using Mandriva 2008.0, KDE 3.5.7, Compiz-Fusion, Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller

Last edited by Genestealer; 02-15-2008 at 01:03 AM.
 
Old 02-15-2008, 06:01 PM   #2
masonm
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Following the white rabbit
Distribution: Solus
Posts: 2,254

Rep: Reputation: 47
Well, being as you can't recall what updates you installed I'd suggest completely removing Compiz and reinstalling from scratch. Probbably a config file problem but that may be the easiest way of getting it working again. Is good to keep track of any updates you install.
 
Old 02-15-2008, 11:23 PM   #3
Genestealer
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Distribution: Arch
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by masonm View Post
Well, being as you can't recall what updates you installed I'd suggest completely removing Compiz and reinstalling from scratch. Probbably a config file problem but that may be the easiest way of getting it working again. Is good to keep track of any updates you install.
I did reinstall it from scratch after it stopped working, but still it won't work.
Someone told me that OpenGL extension or direct rendering is disabled, but how do I enable it?
I tried to restore my xorg.conf file from backup, but still no changes.
 
Old 02-16-2008, 02:57 AM   #4
Genestealer
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Distribution: Arch
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Problem solved

Problem solved,
I uninstalled Intel driver that came from backports repository, and installed older from Main repository. Now everything works.
Solution found here.
http://qa.mandriva.com/show_bug.cgi?id=37214
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What DMs can work with compiz-fusion? fjodork Linux - Desktop 3 12-19-2007 02:56 PM
sudo doesn't work anymore slack_dude Ubuntu 4 08-01-2007 11:33 AM
xgl / compiz - How does it work? scuffell Linux - Desktop 0 08-29-2006 06:04 PM
compiz does not start anymore alf_frommars SUSE / openSUSE 1 07-31-2006 11:52 AM
xmms won't work anymore ubuntu-addict Linux - Software 4 10-26-2004 05:01 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:10 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration