LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-16-2005, 10:10 AM   #1
eviscero
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Suse Linux 9.2
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Compaq 1850R + Suse 9.2


Hello,

I did some searching on the boards and couldn't find anything too specific that relates to my problem.

I have a Compaq 1850R (dual 600mhz PII w/384mb RAM) SCSI Raid 5+1. I attempted to install SuSe 9.2 on this machine and I can get as far as the 'inital boot'

After that it either hangs completely and/or displays green lines at the top of the screen.

I've tried a repair and it detected missing packages but still has not resolved the issue.

Is there a compatibility issue with the video? Also there is no USB on this system...would have present an issue of its own?

Let me know if you need further information...I'm a bit green at Linux.

thx

-E
 
Old 03-16-2005, 10:18 AM   #2
fssengg
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: Kerala(God's own country)
Distribution: Redhat-8
Posts: 35

Rep: Reputation: 15
just check the X server configuration file (/etc/X11/XF86Config in redhat) and see
if the monitor parameters (resolution,refresh rate etc) are correct
 
Old 03-16-2005, 02:40 PM   #3
eviscero
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Distribution: Suse Linux 9.2
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I went ahead and installed a PCI Video card and that seems to have resolved the issue with the display. However, I can get thru the install but the 1850R locks up after going thru all the loading ( i.e. process load then display as 'done')

I suppose the machine locks up when it starts to load the x-system for KDE desktop but there are no text indications of this.

Whats going on?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 10.0 on Compaq r4000 burningice64ta SUSE / openSUSE 3 09-29-2005 01:53 PM
SLES9 + Compaq 1850R X problems dlopezfe SUSE / openSUSE 0 03-31-2005 01:44 AM
Proliant 1850R servers PsychosisNode Linux - Hardware 1 11-29-2004 04:27 PM
Issue Loading Suse 9.0 on Compaq 1850R anerusmc Linux - Hardware 0 02-14-2004 11:03 AM
RedHat 9 and Proliant 1850R CrabMonster Red Hat 2 11-17-2003 07:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:03 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration