LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-01-2004, 09:31 PM   #1
Drader
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Slackware
Posts: 13

Rep: Reputation: 0
Commands not installed?


Hi,

I am trying to use the modprobe command. Everytime I use it bash comes back with command not found.

Is this supposed to happen or am I just doing something wrong?
 
Old 02-01-2004, 09:42 PM   #2
mikshaw
LQ Addict
 
Registered: Dec 2003
Location: Maine, USA
Distribution: Slackware/SuSE/DSL
Posts: 1,320

Rep: Reputation: 45
It's supposed to happen. You need to become root before you can run modprobe:

su, root password
 
Old 02-01-2004, 10:38 PM   #3
Drader
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Slackware
Posts: 13

Original Poster
Rep: Reputation: 0
well, I havnt created any accounts yet because this is a new install and I am only signed into root
 
Old 02-02-2004, 12:43 AM   #4
mikshaw
LQ Addict
 
Registered: Dec 2003
Location: Maine, USA
Distribution: Slackware/SuSE/DSL
Posts: 1,320

Rep: Reputation: 45
ok then...
type "type -p modprobe" and see if you come up with anything
it should respond with /sbin/modprobe

If you get nothing, then it's probably not on your system for some reason, or else Slackware has a different tool...kinda doubt it though
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ndiswrapper installed driver installed, hardware present, but modprobe doesn't likeit Flukey Linux - Hardware 1 04-14-2007 12:22 PM
I have Redhat 3.0 factory installed on my Dell hardware. I have installed JDK 1.4.2 vcvinith Red Hat 2 04-18-2005 08:09 AM
execute commands in order to start newly installed programs kpachopoulos Linux - Newbie 1 08-05-2004 10:08 AM
Installed Fedora, which installed Grub - how to boot to Knoppix? squall14716 Linux - General 3 03-15-2004 04:11 PM
Win2k installed, Mandrake installed dual? callisto35 Linux - Newbie 2 08-27-2003 09:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:36 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration