LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-08-2009, 02:01 AM   #1
gr8linux
Member
 
Registered: May 2009
Posts: 44

Rep: Reputation: 15
Post cman service


i m setting up two nodw cluster... and download all the rpms needed.
when i started the cman service... it didnt start and gave output wid an error, like:

# service cman start
Starting cluster:
Loading modules... done
Mounting configfs... done
Starting ccsd... done
Starting cman... failed
cman not started: Can't find local node name in cluster.conf /usr/sbin/cman_tool: aisexec daemon didn't start
[FAILED]


what does it mean????
 
Old 09-08-2009, 12:06 PM   #2
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 17,925

Rep: Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690Reputation: 3690
Quote:
Originally Posted by gr8linux View Post
i m setting up two nodw cluster... and download all the rpms needed.
when i started the cman service... it didnt start and gave output wid an error, like:

# service cman start
Starting cluster:
Loading modules... done
Mounting configfs... done
Starting ccsd... done
Starting cman... failed
cman not started: Can't find local node name in cluster.conf /usr/sbin/cman_tool: aisexec daemon didn't start
[FAILED]


what does it mean????
It means you haven't set up the cluster.conf file correctly, or some other installation piece is missing. This has been asked and answered on here before:

http://www.linuxquestions.org/questi...r.conf-599958/

Check that thread.
 
Old 09-09-2009, 06:03 AM   #3
gr8linux
Member
 
Registered: May 2009
Posts: 44

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Post

Quote:
Originally Posted by TB0ne View Post
It means you haven't set up the cluster.conf file correctly,

i went through that thread and follow it thouroghly, but it didnt help me.
i used system-config-cluster and my cluster.conf looks like:

<?xml version="1.0" ?>
<cluster alias="lw_cluster1" config_version="4" name="lw_cluster">
<fence_daemon post_fail_delay="0" post_join_delay="3"/>
<clusternodes>
<clusternode name="node1" nodeid="1" votes="1">
<multicast addr="172.24.0.57" interface="eth0"/>
<fence/>
</clusternode>
</clusternodes>
<cman>
<multicast addr="172.24.0.57"/>
</cman>
<fencedevices/>
<rm>
<failoverdomains/>
<resources/>
</rm>
</cluster>

plz leeme know if i m making a mistake.............
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cman fencing issue. agallant Linux - Enterprise 3 09-15-2012 04:47 AM
CMAN cluster over long network fft9qh Linux - Enterprise 0 10-22-2008 08:29 AM
CMAN cannot rejoin cluster after restart fft9qh Linux - Enterprise 1 10-20-2008 03:05 AM
How to make TCP server a daemon / service much like a dhcpd service? rajat Linux - Networking 1 05-22-2007 02:29 AM
Cman and DLM RPMS installtion failure!! Please help aix_tiger Linux - Enterprise 3 03-08-2007 06:52 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration