LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-27-2006, 03:43 PM   #1
kimo_anton
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Posts: 29

Rep: Reputation: 15
capture card issues


hello everyone,

I bought a tv card with the hopes that I could put some home movies from my camcorder onto dvd. I don't card much about the TV part as I have a tv.

I'm using TVtime and the feed from my camera is clear as a bell. When I try to record using mencoder, however, I get only black and white at best. I know I've cycled through all the norms and am pretty sure I've cycled through all the normids.

I run Zenwalk on a Toshiba Satellite 1800 series with a 800mhz Pentium 3,512MB of RAM and a Trident Cyberblade with 8MB or ram. The card, according to my dmesg, is a saa7134 and runs on V4L2:

saa7134[0]: found at 0000:02:00.0, rev: 1, irq: 11, latency: 0, mmio: 0x32000000PCI: Setting latency timer of device 0000:02:00.0 to 64
saa7134[0]: subsystem: 1131:2004, board: Philips EUROPA V3 reference design [card=69,autodetected]
saa7134[0]: board init: gpio is 40000
usb 1-1.4: OV7630 image sensor detected
saa7134[0]: i2c eeprom 00: 31 11 04 20 54 20 1c 00 43 43 a9 1c 55 d2 b2 92
saa7134[0]: i2c eeprom 10: 00 ff 86 0f ff 20 ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 20: 01 40 01 02 02 00 01 03 08 ff 00 b0 ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 30: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 40: ff 22 00 c2 96 ff 02 30 15 ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 50: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 60: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
saa7134[0]: i2c eeprom 70: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
tuner 0-004b: chip found @ 0x96 (saa7134[0])
saa7134[0]: registered device video0 [v4l2]
saa7134[0]: registered device vbi0

Regarding my newb status: I've been working with Zenwalk exclusively for about 6 months and am REAL new to video stuff in general so any help would be appreciated.

Thanks
 
Old 12-27-2006, 07:45 PM   #2
kimo_anton
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2006
Posts: 29

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I just thought I should also mention that I'm in Japan and the camcorder was bought here so I use NTSC-JP with tvtime.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TV Capture Card clydeamus MEPIS 1 05-29-2005 11:30 AM
TV capture card cs-cam Linux - Hardware 1 05-22-2005 03:19 AM
tv capture card synapse Slackware 4 01-06-2005 12:22 AM
TV capture card Freaksta Linux - Hardware 4 07-26-2004 03:47 PM
Video capture card? Darwin *BSD 0 09-21-2003 03:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration