LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-24-2004, 03:18 PM   #1
Zolan
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Debian
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
Cant start x server


Hey,
Firs of all i should nemtion that i use debian.

I cant start the x server, and when i try i get the fallowing message:

(ww) ATI: PCI\AGP Mach64 in slot 1:0:0 could not be detected!
(ww) ATI: PCI\AGP Mach64 in slot 1:0:1 could not be detected!
(ee)No devices detected

I have no idea what to do about this please help.
 
Old 03-24-2004, 03:21 PM   #2
aaa
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: VA
Distribution: Slack 10.1
Posts: 2,194

Rep: Reputation: 46
Details please. What video card do you have? How did you configure?
 
Old 03-24-2004, 03:48 PM   #3
Zolan
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Debian
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
sorry,
I have a ATI Radeon 9200 series
I dont know so much about linux since i am trying to install it for the first time, but i downloaded Xfree86 4.3 (i think) Problem because i downloaded and installed 4.3 but when it tryes to start gdm it sais when i view the dignostic that its the 4.0.1.0 if i remember it correctly

I dont remember the hole conf questions, he, i know i can check it somewher but i dont know where, sorry.

And i have goggled yes. Found similar problems but i wasnt able to fix the problem.

Tried to figure this out by using google for a week now..

Last edited by Zolan; 03-24-2004 at 03:51 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
X server won't start pappsynz Linux - Newbie 9 10-13-2005 11:23 AM
X Server won't start ronkymac Linux - Software 5 05-17-2005 07:39 AM
Can't start X -server cpberce Fedora 4 09-03-2004 05:21 PM
Can't start X server linx win Fedora 15 04-22-2004 09:40 AM
can't start x server petez5 Linux - General 1 09-12-2003 07:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration