LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-21-2004, 01:18 PM   #1
pwtct
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
cannot mount jaz drive


I'm setting up a new server, running RH linux 9.0. I just installed a new dual channel SCSI card, and that seemed to be recognized just fine. I then attached a Jaz drive, and that also seemed to be recognized ok. The card's BIOS level detection reported slot 7, channel A, ID 0, LUN 0, and during boot up something called dcstor32d reported sg2 at SCSI 0, channel 4, id 6, lun 0, type 3.

Well I guess that means it's at /dev/sg2, but I can't do much to actually mount that device onto a directory. Also, on the old server, the Jaz drive is mounted at /dev/sdc4, and its mount point is created at bootup as long as the Jaz drive is on. Why is the Jaz drive on the new server going to the /dev/sgX devices? /dev/sda, and /dev/sdb are being used by 2 RAID arrays

If this makes any sense, I could really use some help with this.
 
Old 07-22-2004, 02:43 AM   #2
idaho
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Portland, Oregon
Distribution: RedHat, Libranet
Posts: 438

Rep: Reputation: 30
My understanding is that /dev/sg* is for generic scsi devices, and /dev/sd* is for scsi disk devices. I would expect your Jaz drive to be mounted as a /dev/sdc1, similarly to what you saw formerly.

Looking at /proc/scsi/scsi can be informative.
 
Old 07-22-2004, 03:39 AM   #3
chii-chan
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: chikyuu (E103N6)
Distribution: Redhat 8.0 (2.4.25-custom), Fedora Core 1 (2.4.30-custom)
Posts: 357

Rep: Reputation: 30
Hi. As far as I know Jaz and Zip drives are mounted on /dev/sd*4.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mount: unknown filesystem type 'ntfs' when trying to mount windows drive... DiZASTiX Linux - Hardware 12 09-28-2008 08:29 PM
Mount usb drive, umount and mount another drive arubin Linux - Hardware 9 01-17-2007 04:46 AM
Help needed to run a SCSI Jaz drive. oldtrout Linux - Hardware 2 04-30-2005 11:49 PM
All that JAZ: Mounting my Jaz - SCSI RKendrick SUSE / openSUSE 6 04-11-2005 12:37 PM
Linux and Iomega Jaz -- help!! webdev Linux - Hardware 6 10-20-2002 04:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:40 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration