LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 03-16-2010, 01:38 PM   #1
doyinosin
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Cannot copy,cut,paste and even delete files


Hi

I just installed Fedora11 with the KDE desktop and completed a yum update. Every time i try to copy and paste files and even delete files from a file manager or my desktop, I get this error:

Quote:
Could not start process Unable to create io-slave:
klauncher said: Error loading 'kio_trash'.
or this

Quote:
Could not start process Unable to create io-slave:
klauncher said: Error loading 'kio_file'.
or
Quote:
Could not start process Unable to create io-slave:
klauncher said: Error loading 'kio_desktop'.
Current KDE version is 4.2.2

Please help me out. Thanks
 
Old 03-16-2010, 01:42 PM   #2
GrapefruiTgirl
Guru
 
Registered: Dec 2006
Location: underground
Distribution: Slackware64
Posts: 7,594

Rep: Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550Reputation: 550
I'm not a Fedora user, but I'd suggest investigating whether or not the DBUS daemon is running, and/or restart kdeinit.

I'm not sure exactly how you would restart the DBUS message daemon on Fedora (a Fedora user will have to help you there, or Google for something like 'fedora howto restart messagebus') but for the kdeinit thing, try these:

Code:
shell# kdeinit4
shell# kdeinit
Try those as root, and as regular user, from a terminal; it may help; but I'm more inclined to believe that the messagebus is the problem.

Sasha
 
Old 03-17-2010, 04:53 AM   #3
doyinosin
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Smile

Thanks Sasha. Things seem to be working fine now after a reboot. I had just completed a yum update before the problem started. After booting up today with the kernel upgrade, things are working fine. Thanks for your input.
 
  


Reply

Tags
error, loading


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gvim cut/copy-paste arunswarup Linux - Newbie 12 07-21-2014 10:38 PM
Lost files from cut & paste in fc4. corstar Fedora 7 10-01-2005 11:11 PM
copy/paste/cut keyboard shortcuts stimpsonjcat Linux - Newbie 4 05-23-2005 07:49 PM
mozilla cut/copy and paste problem gw1500se Mandriva 5 04-27-2004 09:35 PM
cut, copy and paste loganwva Linux - General 1 10-11-2001 02:37 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:11 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration