LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-06-2012, 05:05 AM   #1
Pussjockey
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2012
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
cannot connect to internet using firefox on a fresh install


I've installed opensuse 12.1 on a fresh partition on a dualboot with win7 and it just doesn't connect to internet.
I can connect fine in win7 but not with firefox on the linux partition. I have tried looking at the firewall in windows to see if that is a cause but cannot find a problem there

I want to connect via wifi
Win7
Opensuse 12.1
KDE 4.7.2
 
Old 01-06-2012, 05:11 AM   #2
varunb
Member
 
Registered: Mar 2011
Location: Bangalore, INDIA
Distribution: opensuse, fedora
Posts: 135
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 1
Quote:
Originally Posted by Pussjockey View Post
I've installed opensuse 12.1 on a fresh partition on a dualboot with win7 and it just doesn't connect to internet.
I can connect fine in win7 but not with firefox on the linux partition. I have tried looking at the firewall in windows to see if that is a cause but cannot find a problem there

I want to connect via wifi
Win7
Opensuse 12.1
KDE 4.7.2
check the proxy settings in both firefox as well as system proxy, this should be same.
Also try to ping google.com from terminal.

Firefox: go to edit(TAB)==>prefrences==>advance==>network.
System : go to yast==> network services==>proxy.
 
Old 01-06-2012, 05:14 AM   #3
Glennzo
Member
 
Registered: May 2003
Location: Salem, Mass USA
Distribution: Fedora
Posts: 394

Rep: Reputation: 48
Do you have an active network connection? Does opensuse use /etc/resolv.conf? If so, is it populated with nameserver declarations?
 
Old 01-06-2012, 06:09 AM   #4
Pussjockey
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2012
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I have an active network connection I checked in yast and both ethernet and wifi cards are recognised but not connecting. I pinged google but service was unreachable. Firefox has auto proxy setting and yast has no proxy setting. I will try opensuse use /etc/resolv.conf.....do I do that in a console?
 
Old 01-06-2012, 08:38 AM   #5
ac_kumar
Member
 
Registered: Aug 2011
Distribution: Ubuntu, Fedora
Posts: 175

Rep: Reputation: 9
do your wifi access point is discovered in opensuse and connected ?
 
Old 01-06-2012, 10:43 AM   #6
Pussjockey
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2012
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
yes the network is discovered but wont connect
 
Old 01-06-2012, 10:54 AM   #7
TroN-0074
Senior Member
 
Registered: Dec 2011
Location: Michigan USA
Distribution: OpenSUSE 13.2 64bit-Gnome on ASUS U52F
Posts: 1,444

Rep: Reputation: 340Reputation: 340Reputation: 340Reputation: 340
There are wireless cards that still have no support in Linux. if that is the case you might need to install the NDiswrapper I think is called.

Maybe somebody here with more experience can tell you what command to type in terminal to list your hardware.

you will have to plug the laptop to a wired connection and download the software that way.

Good luck to you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot obtain an IP address - Fresh Mint 8 install with no way to connect! dflo404 Linux - Networking 8 01-22-2011 02:54 AM
Fresh install of openSUSE 11.2 cannot connect to internet for the life of me...why? nyflyguy Linux - Newbie 23 05-09-2010 09:35 AM
Firefox won't connect, fresh Fedora 10 install! markmaus Fedora - Installation 13 09-14-2009 05:50 AM
Fresh install...but no internet theroot Red Hat 14 03-22-2008 01:20 PM
cant connect to internet on fresh install of suse9.1 springdog Linux - Newbie 13 12-27-2004 03:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration