LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-29-2010, 12:22 AM   #1
antareslq
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Can't setup jack control with my sound blaster xfi card


On the message box i get this:


21:21:42.512 Patchbay deactivated.
21:21:42.713 Statistics reset.
21:21:42.743 ALSA connection graph change.
21:21:42.967 ALSA connection change.
21:21:49.317 Startup script...
21:21:49.318 artsshell -q terminate
sh: artsshell: not found
21:21:49.720 Startup script terminated with exit status=32512.
21:21:49.721 JACK is starting...
21:21:49.721 /usr/bin/jackd -p128 -dalsa -r44100 -p120 -n2 -D -Chw:0 -Phw:0
jackd 0.118.0
Copyright 2001-2009 Paul Davis, Stephane Letz, Jack O'Quinn, Torben Hohn and others.
jackd comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY
This is free software, and you are welcome to redistribute it
under certain conditions; see the file COPYING for details
JACK is running in realtime mode, but you are not allowed to use realtime scheduling.
Please check your /etc/security/limits.conf for the following lines
and correct/add them:
@audio - rtprio 100
@audio - nice -10
After applying these changes, please re-login in order for them to take effect.
You don't appear to have a sane system configuration. It is very likely that you
encounter xruns. Please apply all the above mentioned changes and start jack again!
21:21:49.760 JACK was started with PID=3107.
21:21:49.801 JACK was stopped with exit status=255.
21:21:49.802 Post-shutdown script...
21:21:49.803 killall jackd
jackd: no process found
21:21:50.215 Post-shutdown script terminated with exit status=256.
21:21:51.839 Could not connect to JACK server as client. - Overall operation failed. - Unable to connect to server. Please check the messages window for more info.
 
Old 09-29-2010, 02:21 AM   #2
szamot83
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2008
Location: Poland
Distribution: Debian Lenny
Posts: 8

Rep: Reputation: Disabled
Hello,
Go jack control setup panel and uncheck option "Realtime". It should help.

Regards
 
Old 09-30-2010, 04:18 AM   #3
antareslq
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2010
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Holy molly!! thanks!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xFi sound card giving kernel errors airswit Linux - Hardware 2 09-02-2009 07:21 AM
setup of slackware sound blaster card and setting network configs that write out bertandrews Slackware 7 03-24-2009 01:16 PM
XFi sound card driver install problem on Ubuntu (32-bit) cushman2 Linux - Newbie 1 06-12-2008 05:42 PM
Sound Blaster Live! 24-bit External - Volume control not working MikeyCarter Linux - Hardware 12 09-28-2006 02:39 PM
no sound from sound blaster PCI sound card using mandrake-linux 10.1 box nila56 Linux - Hardware 2 05-29-2006 03:48 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:25 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration