LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-05-2005, 06:19 AM   #1
karlt78
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2005
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
Can't Install Redhat Enterprise Linux 4, please help


I'm having some real problems installing Redhat Enterprise Linux 4 i386.

Basically:

I boot off the first cd and I enter graphical mode no problems, then a splash screen or window is shown for a split second and it hangs on the blue 'Welcome to Red Hat Enterprise Linux' screen.

Then after an age it asks me to enter my language, keyboard layout, and where the installation files are (to which I enter the cd). Then it hangs and hangs and eventually comes up with a blue screen saying:

'Install exited abnormally -- received signal 11'.

I don't know what the problem is and it's getting quite frustrating as every time I try to have another go as I have to wait forever just to watch it fall over again.

---------------------------------

I currently have three hard drives:

1 - 40gb with windows (ntfs)
2 - 300gb partitioned up (ntfs)
3 - 10gb unallocated (for RHL4)

I have an AMD XP 2200+, 512mb RAM, Creative Audigy ZS 2 sound card, Raedon X800XT graphics card, and an ASUS A7V8X-X motherboard.

Please help, it's driving my nuts and I'd really like to be getting into Linux.
 
Old 07-05-2005, 08:55 AM   #2
trickykid
Guru
 
Registered: Jan 2001
Posts: 24,133

Rep: Reputation: 197Reputation: 197
Try installing it via text mode. Could be your video card not being detected properly, etc.
 
Old 07-14-2005, 04:05 PM   #3
yogeshsr11
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Different Problem with RHEL

Hi,
i am also trying to install RHEL 4 but my computer halts at "Verifying DMI pool data".
This is how I solved the problem but unfortunatly another occured!!!!
Little History: I was installing RHEL 4 on PII 400 MHZ machine but the after "Verifying DMI pool data" machine used to hang. SO I tried Smart boot manager, which did work but failed to find CDROM drive so I can install the OS. I found another solution on the Inet. Goto BIOS settings and disable 'External & internal CPU cache'. This will bypass verifying DMI pool data.
What happend then: Now my computer successfully verifies DMI pool data and then hangs???
I have done following:
1 Checked md5sum of all ISO images that I have downloaded
2 Checked all the cables (to HDD CDROM FLOPPY)
3 OS CD"s work fine on other machine (so car starts after I find where it is)
4 Used smart boot manager but it could not detect CDROM. So configured CD-ROM I/O ports to 1F0,3F6
5 Reburned the ISO images at speed 24X (previously I was burning it at 32X)

What I am doing now: Cursing the box ofcourse
I am trying to use boot.iso file (from CD1) using USB flash drive.

can anyone figure out what the hell I am doing wrong and how in heavens I do it right!!!!
Thank you
Yogesh Ranade
 
Old 07-15-2009, 05:13 PM   #4
kashif2131971
Member
 
Registered: Mar 2008
Posts: 60

Rep: Reputation: 16
realplayer 11 problem

delete the suggestion b/c of wrong understanding of question you asked

Last edited by kashif2131971; 07-15-2009 at 05:15 PM. Reason: delelte because of wrong answer
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oracle EM install on RedHat Enterprise Linux 3 gauol Linux - Software 4 07-22-2005 05:34 PM
How do I install Fuji FinePix S3000 on Redhat Linux Enterprise WS grizzlyaka Linux - Hardware 1 03-24-2005 12:33 PM
RedHat Enterprise WS 3.0 Can't Install LinuxWha? Red Hat 3 01-20-2005 10:38 AM
How do I install a Canon i950 color printer on RedHat Linux, Enterprise v.3.0? panrNIH Linux - Newbie 1 05-31-2004 07:07 PM
Install Netgear Wireless NIC MA311 on RedHat Enterprise Linux ES paranoia1980 Linux - Wireless Networking 2 07-23-2003 05:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:14 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration