Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!


  Search this Thread
Old 04-08-2006, 03:17 PM   #1
LQ Newbie
Registered: Apr 2006
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Can't get wget and lynx to work


I'm really struggling to get wget and lynx to work and would appreciate the help. I'm using Mepis 3.4 (which has been great), Guarddog and a Netgear DG834G wireles router. Posting to forums, and surfing with Firefox, works great but I get the following error messages when I try do anything on the command line:


$ lynx (website)

Can't Access `Website'
Alert!: Unable to access document.

lynx: Can't access startfile

and an earlier error

$ lynx website

Looking up localhost:4001
Making HTTP connection to localhost:4001
Sending HTTP request.
HTTP request sent; waiting for response.
Retrying as HTTP0 request.
Looking up localhost:4001
Making HTTP connection to localhost:4001
Alert!: Unable to connect to remote host.


$ wget website
-- website
=> `index.html'
Connecting to failed: Connection refused.

and this earlier error

Error parsing proxy URL (website) : Bad port number

I've tried turning Guarddog off! I've also tried, not knowing what I'm doing:

export http_proxy=""


wget proxy=off

Any ideas?


Oh I can't include websites in my first post; hence (website)
Old 04-08-2006, 03:37 PM   #2
Registered: Nov 2002
Location: Kent, England
Distribution: Debian Testing
Posts: 19,191
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 464Reputation: 464Reputation: 464Reputation: 464Reputation: 464
What settings do you have on your firewall?

Welcome to LQ
Old 04-08-2006, 03:42 PM   #3
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971Reputation: 1971
well what is "website" means to be... is that like "" or what? looks like you're just trying to connect to servers that aren't running. the only thing that would be relevant to making lynx / wget "work" would be proxies. other than that they are configurationless tools.
Old 04-08-2006, 04:31 PM   #4
LQ Newbie
Registered: Apr 2006
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0

"website" means the corect url/syntax for a web site

I've let Guarddog allow these protocols:


Do you need a list from iptables or ifconfig to solve this? How can I sort proxies out!

Thanks! Nice to be here.
0 members found this post helpful.


lynx, proxy, wget

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wget nvidia drivers - why doesn't it work?? r3dhatter Linux - Newbie 2 06-09-2005 02:19 AM
Minimal install of FC3: cannot get wget and yum update to work. gregf50 Linux - Newbie 5 03-16-2005 10:33 AM
LYNX doesnt work emrkar Linux - General 3 03-03-2004 04:14 PM
How do I make wget-1.9.1 work? akihandyman Linux - Software 2 11-26-2003 03:20 PM
lynx nautilus_1987 Linux - Software 1 03-06-2003 12:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:45 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration