LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-10-2008, 03:55 AM   #1
bones1
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Distribution: openSUSE 10.3
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Unhappy Can't access internet on openSUSE 10.3


Hey all,

Lastnight I installed openSUSE Linux 10.3. It works but at the moment I can't access the internet on it. I have installed Linux several times before but have never had any problems with it being unable to access the internet.

I currently have my computer set up with Windows Vista and openSUSE 10.3 on a dualboot system and the internet works just fine when I boot up on Vista. My modem is a broadband ADSL Telstra modem and I have a Belkin router connected to it which is currently what my computer is connected to.

I opened up Konsole and ran the command 'ifconfig -a' and these were the results:

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:30:BD:F4:90:BC
BROADCAST NOTRAILERS MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
Interrupt:10 Base address:0x4000

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1E:8C:5A:A9:9B
inet addr:10.0.0.2 Bcast:10.0.0.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::21e:8cff:fe5a:a99b/64 Scope:Link
UP BROADCAST NOTRAILERS RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:192 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:86 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:2
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:12474 (12.1 Kb) TX bytes:12875 (12.5 Kb)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:1286 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1286 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:172176 (168.1 Kb) TX bytes:172176 (168.1 Kb)

Any idea what the problem could be? Thanks in advance.

Callum
 
Old 05-10-2008, 07:48 AM   #2
bones1
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Distribution: openSUSE 10.3
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Nevermind. It turned out that in the YaST Network Settings, it was set up as "Traditional method with ifup" instead of User controlled with NetworkManager.
 
  


Reply

Tags
internet, opensuse


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WEP internet access in openSuse 10.3 gotenks05 Suse/Novell 2 03-06-2008 05:22 PM
getting internet access with opensuse on dell p3 laptop Owaso Linux - Newbie 1 12-16-2007 12:11 AM
How well does openSUSE access XP files? k0lvert Linux - Newbie 3 10-23-2007 07:17 PM
Looking for remote OpenSuse access paultaylor Linux - General 2 05-13-2007 06:00 AM
WIFI WLAN / Cannot access internet but can access the router configuration page?SUSE thomas939 Linux - Wireless Networking 12 12-13-2005 10:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration