LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   canīt start xserver on centos ( logs included) (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/can%B4t-start-xserver-on-centos-logs-included-739597/)

elvis1 07-12-2009 05:34 PM

canīt start xserver on centos ( logs included)
 
Hi, somehow I get this:

Quote:

[xxx@lite ~]# startxfce4
/usr/bin/startxfce4: Starting X server


X Window System Version 7.1.1
Release Date: 12 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
Build Operating System: Linux 2.6.18-53.1.14.el5PAE i686 Red Hat, Inc.
Current Operating System: Linux lite 2.6.18-128.1.1.el5.028stab062.3 #1 SMP Su n May 10 18:54:51 MSD 2009 i686
Build Date: 21 January 2009
Build ID: xorg-x11-server 1.1.1-48.52.el5
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Jul 12 22:21:01 2009
(EE) Unable to locate/open config file

Fatal server error:
xf86OpenConsole: Cannot open /dev/tty0 (No such file or directory)

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.
Quote:

vi /var/log/Xorg.0.log

X Window System Version 7.1.1
Release Date: 12 May 2006
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.1.1
Build Operating System: Linux 2.6.18-53.1.14.el5PAE i686 Red Hat, Inc.
Current Operating System: Linux lite 2.6.18-128.1.1.el5.028stab062.3 #1 SMP Sun May 10 18:54:51 MSD 2009 i686
Build Date: 21 January 2009
Build ID: xorg-x11-server 1.1.1-48.52.el5
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Jul 12 22:21:01 2009
(EE) Unable to locate/open config file
(II) Module ABI versions:
X.Org ANSI C Emulation: 0.3
X.Org Video Driver: 1.0
X.Org XInput driver : 0.6
X.Org Server Extension : 0.3
X.Org Font Renderer : 0.5
(II) Loader running on linux
(II) LoadModule: "bitmap"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/fonts/libbitmap.so
(II) Module bitmap: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Font Renderer
ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.5
(II) Loading font Bitmap
(II) LoadModule: "pcidata"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libpcidata.so
(II) Module pcidata: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 7.1.1, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0

Fatal server error:
xf86OpenConsole: Cannot open /dev/tty0 (No such file or directory)

(WW) xf86CloseConsole: KDSETMODE failed: Bad file descriptor
(WW) xf86CloseConsole: VT_GETMODE failed: Bad file descriptor

Suggestions are welcomed. Many Thanks

unSpawn 07-12-2009 07:59 PM

Quote:

Originally Posted by elvis1 (Post 3605428)
(EE) Unable to locate/open config file

Some things may run without config and some don't. Clearly this is one of them. For crafting one by hand please see the Centos deployment guide and 'man xorg.conf' or run 'system-config-display' as root account user to create one.

elvis1 07-13-2009 12:32 AM

Quote:

Originally Posted by unSpawn (Post 3605498)
Some things may run without config and some don't. Clearly this is one of them. For crafting one by hand please see the Centos deployment guide and 'man xorg.conf' or run 'system-config-display' as root account user to create one.

many thanks dude! I am going to read it some times before re-asking if I have a doubt!

Thanks again

EDIT:forgot to mention that I am trying to install the GUI in a server ( a VPS really) and canīt tell if it does or not have a vga, most likely it doesnt

Edit2:
Not Found

The requested URL /docs/5/html/5.2/Deployment_Guide/s3-x-server-config-xorg.conf-serverf.html was not found on this server.
Apache/2.0.52 (CentOS) Server at www.centos.org Port 80

unSpawn 07-13-2009 08:00 AM

Run 'system-config-display'?

elvis1 07-14-2009 12:41 AM

system-config-display
No video cards were found on this machine, exiting

unSpawn 07-14-2009 07:26 PM

Quote:

Originally Posted by elvis1 (Post 3606791)
No video cards were found on this machine, exiting

...is the right answer. However I'm unsure what the question was. Maybe it's time you share some hardware specs and related problems if any?


All times are GMT -5. The time now is 07:39 AM.