LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-26-2003, 05:03 AM   #1
frenchi
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Rennes - FRANCE
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 36

Rep: Reputation: 15
Unhappy Can't start enlightenment...libttf.so.2 not found !!


The title is quite expressive...I think...

So, I'm using a slackware 9.1 (just installed it a few hours ago), and as I "startx", with enlightenment environment default, it doesn't start, and just tells me : "libttf.so.2 : couldn't find librairie" or something like that...

I searched other topics , and no one seems to be able to answer me...

Please, what's wrong ??
 
Old 12-26-2003, 06:20 AM   #2
whansard
Senior Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Mosquitoville
Distribution: RH 6.2, Gen2, Knoppix,arch, bodhi, studio, suse, mint
Posts: 3,185

Rep: Reputation: 52
true type font library.
mine's in /usr/lib/
it's in the enlightenment system requirements.
use the slackware disks to install it.
 
Old 12-26-2003, 07:11 AM   #3
frenchi
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Rennes - FRANCE
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 36

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Wink

Thanks !!

I found it on my install disk, and it works !!

I have another problem with my screen definition...

I'd like to be in 1280x1024, I modified my XF86Config, I restarted my X server, but it seems not to be different, I may be in 800x600 I think...

Why ?
It worked with my 8.1...
 
Old 12-26-2003, 08:32 AM   #4
whansard
Senior Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Mosquitoville
Distribution: RH 6.2, Gen2, Knoppix,arch, bodhi, studio, suse, mint
Posts: 3,185

Rep: Reputation: 52
maybe you defined your monitor wrong, and it's using the top resolution
that it thinks will not mess up your monitor.
 
Old 12-26-2003, 09:44 AM   #5
frenchi
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Rennes - FRANCE
Distribution: Slackware 9.1
Posts: 36

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I don't think that it is this problem, you see, I were in a 1024x768 definition before (with my slackware 8.1), and there was no problem...

I changed the definition in my XF86Config, but it doesn't seem to do anything...

My monitor is rightly defined.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I start Enlightenment? duffmckagan Linux - Software 9 11-19-2008 10:07 AM
Can't start enlightenment odiseo77 Fedora 6 11-02-2005 07:01 AM
Enlightenment start error knoxlinuxuser Linux - Software 1 04-27-2005 06:50 PM
Slackware 9.1 - Enlightenment/Esound problem(alsa_audio: no card found!) NetrixTardis Slackware 7 02-18-2004 07:27 PM
libttf.so.2 gazza Linux - Newbie 10 10-22-2003 12:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration