LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-29-2005, 10:47 AM   #1
Tigleon
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Mandrake
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
Can't load Konqueror on Mandrake 10.1


I just installed Mandrakelinux 10.1, and this is pretty much the first time I've really used linux. If I am on root, things work fine... I can run Konqueror, and I also have no problems running Kopete on KDE. However, if I'm on a different user, these things just won't load. I've searhed around and found a few different solutions, but have none of them have been much help to me yet.
I also tried to update KDE, but I can't get that to work either.

Hope someone can help me fix this, before I decide linux just isn't worth it :P

Thanks!
 
Old 09-29-2005, 11:29 AM   #2
kilgoretrout
Senior Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 2,476

Rep: Reputation: 190Reputation: 190
That was a known bug in mdk10.1 and you really need the updates to fix it properly. See this thread:

http://mandrivausers.org/index.php?s...2&hl=konqueror

Also, the workaround in pmpatrick's post works if you can't get the updates to work.
 
Old 09-29-2005, 09:52 PM   #3
Tigleon
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Mandrake
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks, I used the workaround and now I can open Konqueror. I can also now open Kopete. But now I'm stuck again -_-. To get Kopete to connect to MSN, I need to install the newer version. To install the newer version, i need KDE 3.4. The only way I can see to do that is to use Konstruct, and when I do that, I get this:

Code:
In file included from kernel/qtaddons_x11.cpp:25:
kernel/qt_x11_p.h:66:22: X11/Xlib.h: No such file or directory
kernel/qt_x11_p.h:71:23: X11/Xutil.h: No such file or directory
kernel/qt_x11_p.h:72:21: X11/Xos.h: No such file or directory
kernel/qt_x11_p.h:73:23: X11/Xatom.h: No such file or directory
make[6]: *** [.obj/release-shared-mt/qtaddons_x11.o] Error 1
I thought I might have to get the 'libxorg-x11-devel-6.8.2-7.2.102mdk.i586' which I see in rpmdrake, but when i try to install it, it says it can't be installed due to unsatisfied multiarch-utils.

More help would be very much appreciated, thanks!!
 
Old 09-30-2005, 01:34 AM   #4
tkedwards
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Munich, Germany
Distribution: Opensuse 11.2
Posts: 1,549

Rep: Reputation: 52
Mandrake backported the update to kopete into their version. Run MandrakeUpdate and you should see an update for kopete there, it wouldn't hurt to get all the other updates too. Trying to upgrade to KDE3.4 manually is not easy.
 
Old 09-30-2005, 05:09 PM   #5
Tigleon
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Mandrake
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I ran MandrakeUpdate, and I updated everything that was on the list (though I didn't see one for kopete on there) All the installs were successful, but Kopete was not updated.

If I try to install the new version of it, it says it needs a working libXext to proceed.

Any ideas as to what i should do?

Thanks again!
 
Old 10-02-2005, 11:07 PM   #6
tkedwards
Senior Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Munich, Germany
Distribution: Opensuse 11.2
Posts: 1,549

Rep: Reputation: 52
See here for the details of the update for kopete: http://www.mandriva.com/security/adv...DKA-2005:028-1 make sure your packages are at least at the version mentioned there.

That libext error sounds like you're trying to compile something - make sure you've installed the libxorg-devel packages and the -devel packages for anything else you'll need. Also you might find it easier just to install GAIM (through the control centre) and use that
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flash won't load in Konqueror - "Unable to load Netscape plugin" rollo Linux - Software 2 09-10-2005 01:28 PM
USB items cause konqueror not to load sheridansellers Mandriva 3 02-03-2005 04:03 PM
konqueror 'web browser" load error joeyindy SUSE / openSUSE 7 12-14-2004 03:26 PM
how to auto load midnight commander in konqueror venom54 Slackware 2 09-14-2004 09:01 PM
Konqueror and unable to load netscape plugin error GoinEasy9 Linux - General 2 04-12-2004 12:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration