LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-02-2003, 06:55 PM   #1
safil
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: nyc
Distribution: RH 9
Posts: 55

Rep: Reputation: 15
can't get audio to work


when I first installed RH9, my audio was working. But now that I have MPlayer installed it doesn't work. It says that no audio card was detected. It was less than a week ago that it was working fine. I think that even before I installed MPlayer it stopped working. Can someone please help a newbie? Please keep in mind that I'm new to shell and that I know almost nothing about it.

P.S. - MPlayer works fine. And I have "aureal vortex A3D" sound card. Please help!!! Been at it for days. Thanx!
 
Old 09-02-2003, 08:18 PM   #2
safil
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: nyc
Distribution: RH 9
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
bump...
 
Old 09-02-2003, 08:56 PM   #3
gizmogadgetus
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Texas
Distribution: Fedora Core 2
Posts: 71

Rep: Reputation: 15
try running redhat-config-soundcard at the command line, or clicking system settings -> soundcard detection from your window.
 
Old 09-02-2003, 09:13 PM   #4
gizmogadgetus
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Texas
Distribution: Fedora Core 2
Posts: 71

Rep: Reputation: 15
try running redhat-config-soundcard at the command line, or clicking system settings -> soundcard detection from your window.
 
Old 09-02-2003, 09:19 PM   #5
safil
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: nyc
Distribution: RH 9
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
it says no soundcard was detected!
 
Old 09-02-2003, 10:05 PM   #6
safil
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: nyc
Distribution: RH 9
Posts: 55

Original Poster
Rep: Reputation: 15
bump...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Audio to work on my Shuttle n17man Linux - Hardware 6 02-21-2005 07:53 AM
Audio refuses to work :( DaBlade Linux - Hardware 47 10-10-2004 06:31 PM
ni audio mixer can work pauloref Linux - Newbie 1 10-10-2004 01:31 PM
Audio CDs don't work on Mandrake 10 Mike23 Mandriva 8 05-02-2004 07:25 AM
M-Audio Mobile Pre USB Audio interface will not work verdeboy Linux - Hardware 0 11-20-2003 11:20 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration