LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-04-2006, 01:10 PM   #1
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Question can't connect to internet


Modem connected but can't open sites at all but, i can connect to only one website

Last edited by kamit2006; 04-04-2006 at 01:12 PM.
 
Old 04-04-2006, 01:15 PM   #2
Dtsazza
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: Oxford, UK
Distribution: Debian Etch (w/ dual-boot XP for gaming)
Posts: 282

Rep: Reputation: 30
Which website is it that works?

Have you tried connecting to websites by I.P. address, or pinging them? It sounds like this might be a name resolution issue.

Try issuing the following at a prompt (with your modem connected):
Code:
$ ping -c4 google.com
$ ping -c4 64.233.167.99
and post the results back here.
 
Old 04-04-2006, 01:15 PM   #3
pljvaldez
LQ Guru
 
Registered: Dec 2005
Location: Somewhere on the String
Distribution: Debian Wheezy (x86)
Posts: 6,094

Rep: Reputation: 271Reputation: 271Reputation: 271
What distro are you using? What modem? Cable, DSL, dialup?

Also, when you're connected, try ping -c 3 66.102.7.104. And which website can you connect to?
 
Old 04-04-2006, 01:33 PM   #4
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i Have tried connecting to websites by I.P. address
i can connect to https://61.0.0.70:8443/ this website only

Last edited by kamit2006; 04-04-2006 at 01:36 PM.
 
Old 04-04-2006, 01:38 PM   #5
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i Have tried connecting to websites by I.P. address
i can connect to https://61.0.0.70:8443/ this website only
 
Old 04-04-2006, 01:45 PM   #6
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
reply

I'm using dialup.
 
Old 04-04-2006, 03:16 PM   #7
Dtsazza
Member
 
Registered: Oct 2005
Location: Oxford, UK
Distribution: Debian Etch (w/ dual-boot XP for gaming)
Posts: 282

Rep: Reputation: 30
What happened when you tried the pings, as requested by myself and pljvaldez?
 
Old 04-04-2006, 09:38 PM   #8
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Smile

when i tried the ping as requested by you and pljvaldez?
there is messange like unknown host
 
Old 04-05-2006, 10:00 AM   #9
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
also i can't ping but i ca connect on above address
 
Old 04-05-2006, 11:20 AM   #10
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
when i tried the ping as requested by you.
there is messange like unknown host
i can connect to https://61.0.0.70:8443/ this website only
please give some suggestion.
 
Old 04-05-2006, 11:22 AM   #11
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
help

when i tried the ping as requested by you.
there is messange like unknown host
i can connect to https://61.0.0.70:8443/ this website only
please give some suggestion.
 
Old 04-05-2006, 12:50 PM   #12
demented_are_go
Member
 
Registered: Mar 2006
Distribution: Fedora Solaris Slackware
Posts: 50

Rep: Reputation: 15
My guess is you don't have any dns' setup, back when I was on dialup, under linux those didn't get assigned when connecting, I had to enter them manually in resolv.conf
 
Old 04-05-2006, 12:54 PM   #13
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Question

In resolve.conf file I have only 2 lines as follows
nameserver 61.xx.xx.xx
nameserver 61.xx.xx.xx
 
Old 04-05-2006, 01:02 PM   #14
pljvaldez
LQ Guru
 
Registered: Dec 2005
Location: Somewhere on the String
Distribution: Debian Wheezy (x86)
Posts: 6,094

Rep: Reputation: 271Reputation: 271Reputation: 271
I assume the xx's are actual numbers...
 
Old 04-05-2006, 01:02 PM   #15
kamit2006
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Unhappy still there is problem

when i tried the ping as requested by you
there is messange like unknown host
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
When i connect on the internet I want root not to access the internet !! skouket Linux - Security 12 07-10-2005 12:17 PM
Messed up my Internet Settings (can't connect to the internet) Almazick Linux - Wireless Networking 0 09-07-2004 06:23 PM
Connect to internet idreeshkz Mandriva 11 08-16-2004 06:36 PM
can't connect to the internet:linux dont read my internet address droplsh Linux - General 1 02-29-2004 07:32 PM
Can connect broadband but can't connect Internet satimis Linux - Networking 4 01-31-2004 07:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:03 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration