LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-08-2012, 12:54 PM   #1
ceantuco
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: New Jersey
Distribution: CentOS, Debian, Mint, Backtrack, OpenSuse
Posts: 560

Rep: Reputation: 36
Unhappy can't access internet when using wireless - Dell Inspiron N5050 - Linux Mint 13


Hi,

I am running Linux Mint 13 Maya and it has been working fine until yesterday when I tried using my home wireless. I am getting IP, sub, gate and DNS but when I try to browse the internet it does not work. However, if I connect my laptop to the wireless router using a patch cable, it works fine. For some reason, the wireless card is not transmitting DNS information any more. To troubleshoot I installed the Broadcom STA restricted driver but still it does not work. I know it is a DNS issue because if i type google's server IP on my browser, google comes up.
I also tried using static IP and DNS but it did not work.
Please help:
Info:

wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 64:27:37:d2:35:97
inet addr:192.168.10.5 Bcast:192.168.10.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::6627:37ff:fed2:3597/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:138 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:128 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:37474 (37.4 KB) TX bytes:19987 (19.9 KB)

05:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 05)
09:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)

tail -f messages
Nov 8 13:49:02 mobile vmnet-natd: RTM_NEWLINK: name:eth0 index:2 flags:0x00001003
Nov 8 13:49:02 mobile vmnet-natd: RTM_NEWLINK: name:wlan0 index:3 flags:0x00001003
Nov 8 13:49:03 mobile kernel: [ 25.479451] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
Nov 8 13:49:03 mobile kernel: [ 25.524315] bridge-wlan0: device is wireless, enabling SMAC
Nov 8 13:49:03 mobile kernel: [ 25.724093] userif-2: sent link down event.
Nov 8 13:49:03 mobile kernel: [ 25.724098] userif-2: sent link up event.
Nov 8 13:49:03 mobile kernel: [ 26.075267] userif-2: sent link down event.
Nov 8 13:49:04 mobile kernel: [ 26.075272] userif-2: sent link up event.
Nov 8 13:49:04 mobile kernel: [ 27.139156] userif-2: sent link down event.
Nov 8 13:49:13 mobile kernel: [ 27.139161] userif-2: sent link up event.

Thank you guys!
 
Old 11-08-2012, 02:02 PM   #2
floppy_stuttgart
Member
 
Registered: Nov 2010
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: Tiny Core Linux 4.5.6, knoppix 6.7, antixM8.11, partedmagic, slitaz 3.0,PuppyLinux,Ubuntu 10.04
Posts: 531
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 37
see http://blog.linuxmint.com/?p=2088
It says.. "Boot hangs on systems with b43 wireless cards". Youre?
So, I suggest you have a look at the mint13 forum and see the solving method.
 
Old 11-08-2012, 03:35 PM   #3
ceantuco
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: New Jersey
Distribution: CentOS, Debian, Mint, Backtrack, OpenSuse
Posts: 560

Original Poster
Rep: Reputation: 36
Hi,

Im using Mint Maya no xfce.
Thanks
 
Old 11-08-2012, 09:29 PM   #4
ceantuco
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: New Jersey
Distribution: CentOS, Debian, Mint, Backtrack, OpenSuse
Posts: 560

Original Poster
Rep: Reputation: 36
Sorry, it was my work and school wireless, my laptop works with my home wireless. I have two Verizon and linksys. The subnets are 192.168.1.x and 192.168.15.x. what would the problem be?
 
Old 11-09-2012, 10:09 AM   #5
floppy_stuttgart
Member
 
Registered: Nov 2010
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: Tiny Core Linux 4.5.6, knoppix 6.7, antixM8.11, partedmagic, slitaz 3.0,PuppyLinux,Ubuntu 10.04
Posts: 531
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 37
your card 09:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)
your distro announcement http://blog.linuxmint.com/?p=2031 Boot hangs on systems with b43 wireless cards (same as per xfce)
I repeat: is it THE MINT13 issue you have?
perhaps not.
 
Old 11-09-2012, 12:07 PM   #6
ceantuco
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: New Jersey
Distribution: CentOS, Debian, Mint, Backtrack, OpenSuse
Posts: 560

Original Poster
Rep: Reputation: 36
OK, I went home yesterday and the wireless was working fine then I came to work and it does not work. By the way, my wireless works fine when I boot using windows 7...
 
Old 11-09-2012, 08:17 PM   #7
frankbell
Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Mageia, Mint
Posts: 7,722

Rep: Reputation: 1458Reputation: 1458Reputation: 1458Reputation: 1458Reputation: 1458Reputation: 1458Reputation: 1458Reputation: 1458Reputation: 1458Reputation: 1458
If the wireless works at home and doesn't work at work, the odds are that the issue is not your computer, but rather the wireless at your work or the settings you are using for the encryption.
 
Old 11-13-2012, 02:12 PM   #8
ceantuco
Member
 
Registered: Mar 2008
Location: New Jersey
Distribution: CentOS, Debian, Mint, Backtrack, OpenSuse
Posts: 560

Original Poster
Rep: Reputation: 36
Wow Frankbell, this is a hard one to troubleshoot... I used to have Ubuntu 12.04 installed on this laptop and I never had any problems either at work, school or home. I think I am bringing Ubuntu back. I don't have time to troubleshoot and I need to be able to access the internet from wherever.
Thank you guys for your help!
--Cheers!
 
Old 11-14-2012, 12:40 PM   #9
floppy_stuttgart
Member
 
Registered: Nov 2010
Location: Stuttgart, Germany
Distribution: Tiny Core Linux 4.5.6, knoppix 6.7, antixM8.11, partedmagic, slitaz 3.0,PuppyLinux,Ubuntu 10.04
Posts: 531
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 37
Laptop? use lubuntu, you will use less CPU/RAM ressources than ubuntu.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dell Inspiron 1720, Ubuntu and Mint 10 no wireless connection richard wayburn sr Linux - Laptop and Netbook 11 04-18-2011 06:20 PM
Wireless internet connection solaris 10 x86 dell inspiron 8600. babum Solaris / OpenSolaris 1 03-30-2008 04:33 PM
Wireless internet help on Dell Inspiron B130 - Wireless card not detected? agntyellow Linux - Laptop and Netbook 1 08-09-2006 11:42 PM
need wireless internet help mandrake 10 dell inspiron 510m intel wireless 2100 3A nickleus Mandriva 3 11-09-2004 09:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:56 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration