LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-06-2004, 03:43 PM   #1
KMFDM
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Cable internet works great after reboot only


I am running Libranet (debian) My net connection works great for a while but if I walk away and leave it idle the connection drops, I have a external modem connected to a lan card, I have a computer running XP on the same connection and it works ok.
What could be wrong? I'm sure its some thing stupid that I'm overlooking.

Thanks for the help
 
Old 04-06-2004, 04:02 PM   #2
Mik
Senior Member
 
Registered: Dec 2001
Location: The Netherlands
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,316

Rep: Reputation: 47
Maybe a little more information would help. Is it a static IP? Do you use DHCP? Any extra info in the log files which could help. Could be that the DHCP license is not being renewed properly.

There is always the hardcore way of running a script which will ping a location every x minutes to keep the connection alive.
 
Old 04-06-2004, 04:15 PM   #3
AutOPSY
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: US
Distribution: Redhat 9 - Linux 2.6.3
Posts: 836

Rep: Reputation: 31
The remedy is to find out WHAT is being dropped.

The IP lease to the cable modem, or the connection to the modem from the computer.
 
Old 04-06-2004, 04:20 PM   #4
KMFDM
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
No I do not have a static IP as for dhcp I have no Idea. I dont know what log to look at. I could post it if I knew what I was looking for.

Thanks again ,
Clueless
 
Old 04-06-2004, 05:28 PM   #5
jasarien
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Wales, UK
Distribution: Fedora Core 3
Posts: 31

Rep: Reputation: 15
Im guessing that since hes obtaining an IP address from his ISP through the modem that DHCP is enabled... just an observation of mine.
 
Old 04-06-2004, 09:18 PM   #6
KMFDM
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I played with adminmenu and DHCP is running
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ndiswrapper works, iwconfig settings not saved on reboot, no internet kersten78 Linux - Wireless Networking 13 06-16-2005 08:27 PM
Works great, but not from /etc/rc.d/rc.local :( Barca Programming 2 01-22-2005 03:14 PM
RHEL 4 beta works great... halo14 Red Hat 2 11-01-2004 06:46 PM
win xp won't login to samba after reboot but win 2k works great davidekholm Linux - Networking 1 04-04-2003 09:44 AM
FA311 works great DarkBeethoven Linux - Networking 1 01-18-2002 07:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:50 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration