LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-30-2004, 09:04 PM   #1
jrtayloriv
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Inland NW, US
Distribution: Ubuntu
Posts: 365
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 44
Build Error During Gentoo Bootstrap


I am running the bootstrap.sh script during the Gentoo stage 1 install and received the following error:

make[1]: cru: Command not found
make[1]: *** [libm4.a] Error 127
make[1]: Leaving directory '/var/tmp/portage/m4-1.4.1/work/m4-1.4.1/lib'
make: *** [all] Error 1

!!! ERROR: sys-devel/m4-1.4.1 failed
!!! Function src_compile, Line 26, Exitcode 2
!!! (no error message)


Any suggestions?


Thanks,
jrtayloriv
 
Old 12-31-2004, 12:40 AM   #2
jrtayloriv
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Inland NW, US
Distribution: Ubuntu
Posts: 365
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 44
BUG REPORT

I posted this on Gentoo.org's forums as well and many people replied that they were having the same problem, on multiple platforms. Apparently the mysterious "cru" command turns out to be a set of arguments to the 'ar' command, which somehow got dropped from the bootsrap script. A bug report has been filed and can be viewed at the site below:

http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=76199

I'll keep everyone posted about the progress of this issue.



jrtayloriv
 
Old 12-31-2004, 12:40 PM   #3
jrtayloriv
Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Inland NW, US
Distribution: Ubuntu
Posts: 365
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 44
TEMPORARY FIX

In the meanwhile, if anyone else is having this problem, a temporary fix is to enter...

export AR=ar

...at the command prompt. Then run bootstrap.sh again.


jrtayloriv
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gentoo bootstrap problems DislexiK Linux - General 5 12-03-2004 02:22 AM
installing gentoo -- bootstrap error pumazi Linux - Distributions 1 11-10-2004 02:21 PM
Gentoo Bootstrap shuts down my laptop rmdl Linux - Distributions 8 08-04-2004 06:12 AM
Gentoo bootstrap.sh problems Devbmx Linux - Newbie 4 04-05-2004 12:58 PM
GCC first build for LFS, bootstrap error Blibblob Linux From Scratch 8 01-07-2004 06:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:23 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration