LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-04-2008, 06:18 AM   #1
tsaravan
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: India
Posts: 101

Rep: Reputation: 15
broadband over pppoe setup help


Hi,

I want to setup broadband connection on my linux box and following is the situation.

1) NIC 1 (eth0) - connected to our network
2) NIC 2 (eth1) - connected to ADSL modem
3) Connection type is - pppoe
4) static ip is provide upon connection

When i was trying to setup using pppoe-setup software where i have answered all the questions, but never get connected on bootup. Also during the setup i never get "Do you want to start this connection at boot time?" question. Few days back when i tried i got this question, but somehow i am confused why it is not asking now.

And also i am what should be the status of eth1 while setting up i.e., eth1 should be inactive. Because when it is active it obtains private network IP from DHCP and i am confused to run pppoe-setup.

Please help if anyone has a solution.

regards,

T. Saravana
 
Old 04-04-2008, 07:08 AM   #2
alan_ri
Senior Member
 
Registered: Dec 2007
Location: Croatia
Distribution: Debian GNU/Linux
Posts: 1,733
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 127Reputation: 127
So,what do you want to do?Do you have now internet connection on boot or no?Some distros ask do you wan't connection enabled at boot,some don't.What distro are you using,anyway?
 
Old 04-08-2008, 12:38 AM   #3
tsaravan
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: India
Posts: 101

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by alan_ri View Post
So,what do you want to do?Do you have now internet connection on boot or no?Some distros ask do you wan't connection enabled at boot,some don't.What distro are you using,anyway?
Hi,

Thank you for your reply.

Now i found the solution to connect on boot. But users are able to use Internet for few seconds and afterwards an error 'Page connot be displayed' appears.

As informed earlier i have two NICs, one connected to our network and another one connected to ADSL router.

I have configure squid proxy server and dansguardian for Internet connection to users.

I have only confusion about the DNS setup. In this regard, I want to resolve some names of few private IPs and for Internet access automatically should go through ISP's DNS address.

I am using FC8.

regards,

T. Saravana
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
pppoe broadband sap005 Linux - Networking 5 07-28-2007 01:31 AM
How to setup Tiscali Broadband? jonty-comp Fedora 3 11-14-2005 09:37 AM
adsl-status can't read pppoe PID file with rp-pppoe program setup Smarvy Linux - Newbie 2 03-13-2004 11:35 PM
broadband setup Jay-eye Linux - Newbie 5 01-31-2004 01:58 PM
Smoothwall Setup with BroadBand Phantom2002 Linux - Networking 0 08-30-2002 02:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:59 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration