LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-18-2004, 05:09 AM   #1
conimus
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Mandrake 10.0
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Question Boot problem...


I have 2 harddisks installed on my pc. On the firts HD I have Windows XP installed and on the 2th HD I have Mandrake installed.
When I startup the computer en LILO comes up, there is no Windows XP on the list.
So I can't get in to Windows XP anymore...

Who can help me with this?
 
Old 04-18-2004, 05:37 AM   #2
muah
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Europe
Distribution: Slackware (current)
Posts: 228

Rep: Reputation: 33
U need to configure lilo at first. Post your current /etc/lilo.conf and also how your hard drives are connected (primary/secondary master/slave)
 
Old 04-18-2004, 05:45 AM   #3
conimus
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Distribution: Mandrake 10.0
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
# File generated by DrakX/drakboot
# WARNING: do not forget to run lilo after modifying this file

boot=/dev/hda
map=/boot/map
default="linux"
keytable=/boot/us-latin1.klt
prompt
nowarn
timeout=100
message=/boot/message
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
image=/boot/vmlinuz
label="linux"
root=/dev/hda1
initrd=/boot/initrd.img
append="devfs=mount acpi=ht resume=/dev/hda5 splash=silent"
vga=788
read-only
image=/boot/vmlinuz
label="linux-nonfb"
root=/dev/hda1
initrd=/boot/initrd.img
append="devfs=mount acpi=ht resume=/dev/hda5"
read-only
image=/boot/vmlinuz
label="failsafe"
root=/dev/hda1
initrd=/boot/initrd.img
append="failsafe acpi=ht resume=/dev/hda5 devfs=nomount"
read-only
other=/dev/fd0
label="floppy"
unsafe


HD 1 primary master
HD 2 primary slave
 
Old 04-18-2004, 11:33 AM   #4
muah
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Europe
Distribution: Slackware (current)
Posts: 228

Rep: Reputation: 33
Add this to lilo.conf
Code:
other = /dev/hdb1
label = windows
map-drive = 0x80
to = 0x81
map-drive = 0x81
to = 0x80
table = /dev/hdb
and run 'lilo' as root. Then windows should be added to the list.


Edit: I suppose that Windows is on the first partition on that hard drive, thats why 'other = /dev/hdb1'

Last edited by muah; 04-18-2004 at 11:38 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help fixing boot problem on Ubuntu/WinXp dual-boot Ay-Karamba! Linux - General 5 09-06-2005 09:20 PM
solaris boot problem boot error loading interpreter(misc/krtld) Johncy_j Solaris / OpenSolaris 5 08-18-2005 01:47 AM
Boot problem w/FC2 - DISK BOOT FAILURE maugou Fedora 2 06-30-2004 06:37 PM
problem with Installing red hat linux dual boot(/boot < for 1024 cylinders ) praveenb Linux - Newbie 2 02-13-2004 08:49 PM
Problem with Mandrake 9 boot /Debian boot on 1 PC cmisip Linux - Distributions 4 11-04-2002 05:50 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration