LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-18-2013, 02:34 AM   #1
simplysidh
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
boot.....


Hello evry1, Newbie here.... I am using dual boot system(windows 7 with scientific linux 6.0). Evrything was fine until I connected to internet using USB modem in SL 6.0. After I had finshed using it, I shut down and later when I restarted the scientific linux it hanged on boot, with cursor blinking continuously. Error it shows is "Starting NFS statd : failed".....dnt knw wat to do? Did I make my problem clear?
 
Old 06-18-2013, 04:31 AM   #2
shm0
Member
 
Registered: Aug 2012
Location: Bahrain
Distribution: Slackware
Posts: 58

Rep: Reputation: 16
Maybe there was improper shutdown of Linux prior to getting this error? Check solutions here.
 
Old 06-18-2013, 09:56 AM   #3
TB0ne
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 14,996

Rep: Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673Reputation: 2673
Quote:
Originally Posted by simplysidh View Post
Hello evry1, Newbie here.... I am using dual boot system(windows 7 with scientific linux 6.0). Evrything was fine until I connected to internet using USB modem in SL 6.0. After I had finshed using it, I shut down and later when I restarted the scientific linux it hanged on boot, with cursor blinking continuously. Error it shows is "Starting NFS statd : failed".....dnt knw wat to do? Did I make my problem clear?
No, and please don't use text-speak..it's not pleasant for anyone.

The first question is, how did you shut down SL? Did you just turn the system off? What kind of USB modem, and what did you do to make it work? Did you have any active NFS mounts? If SL was working fine, the obvious question would be, what changed? We need the EXACT error(s) you're getting...and are you able to get past that NFS error? If you wait, what happens?
 
Old 06-20-2013, 03:16 AM   #4
simplysidh
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Sorry for making my "text speak"...Yes I had shut it down as I do normally. But before ejecting the USB modem there was some error messages, which I dont remember nw. Also I had problem in unistalling the modem software which I had installed using WINE. Since I could not install the modem using WINE, later I installed the modem driver manually. Then I got connected to the net and I shut it down........

Last edited by simplysidh; 06-20-2013 at 03:18 AM.
 
Old 06-20-2013, 03:22 AM   #5
simplysidh
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by TB0ne View Post
No, and please don't use text-speak..it's not pleasant for anyone.

The first question is, how did you shut down SL? Did you just turn the system off? What kind of USB modem, and what did you do to make it work? Did you have any active NFS mounts? If SL was working fine, the obvious question would be, what changed? We need the EXACT error(s) you're getting...and are you able to get past that NFS error? If you wait, what happens?
Sorry for making my "text speak"...Yes I had shut it down as I do normally. But before ejecting the USB modem there was some error messages, which I dont remember nw. Also I had problem in unistalling the modem software which I had installed using WINE. Since I could not install the modem using WINE, later I installed the modem driver manually. Then I got connected to the net and I shut it down........
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boot Camp (fixing boot loaders, learning your way around boot & chainloaders) Siljrath Linux - General 7 05-29-2007 12:22 PM
When I boot my comp. (dual boot sys-Suse 10.1 & Win XP) the first boot stalls. philip niedermeyer Linux - Desktop 5 11-13-2006 07:04 PM
Kind souls: help getting Mandriva install 2 boot? edit boot.ini/grub /boot device or NoMoreReinstallMS Linux - Newbie 1 08-09-2006 05:34 AM
GRUB: How to boot WinXP (NTLDR, NTDETECT.COM & BOOT.INI) from boot partition (EXT2) ? Rayen16 Linux - Software 1 05-25-2006 01:09 PM
failed features: boot.shm boot.loadmodules boot.swap cccc Suse/Novell 1 08-08-2005 08:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:06 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration