LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-15-2004, 07:57 PM   #1
Repeater
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Slackware 10
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
Blank screen on restart after 2.6.7 compile - please help


Hi everybody.
I've recently installed Slackware 10 and am trying to compile the 2.6.7 kernel but with no success. Every time I reboot and load linux I'm left with a blank screen. I've recompiled the kernel a number of times (sometimes making changes to the menuconfig) but the same thing happens. I've even reinstalled Slackware and tried again but it's blank screen all the way. I've used the following steps.

1. Extracted the source code to /usr/src/linux-2.6.7

2. cd /usr/src

3. rm linux

4. ln -s /usr/src/linux-2.6.7 /usr/src/linux

5. cd linux

6. pico Makefile ...and uncommented "#export INSTALL_PATH=/boot"

7. make mrproper
...except on recompile as it seems to reset menuconfig settings

8. make menuconfig ...I went through this with a fine tooth comb.

9. make dep ...even though it warns me that this is unnecessary.

10. make clean

11. make bzImage

12. make

13. make install

14. make modules

15. make modules_install

I would greatly appreciate any help anybody could offer. Thanks.

Last edited by Repeater; 08-15-2004 at 08:01 PM.
 
Old 08-15-2004, 08:00 PM   #2
65_289
Member
 
Registered: May 2002
Distribution: Ubuntu 5.04, Kanotix
Posts: 163

Rep: Reputation: 30
Did you read this thread in the Slackware forum?
 
Old 08-16-2004, 08:14 AM   #3
Repeater
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Slackware 10
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I never saw that thread, although I saw similar. It gave me the additional idea of copying my .config file from /usr/src/linux-2.2.24 to /usr/src/linux-2.6.7. After a couple of adjustments in menuconfig I recompiled again, but once I reboot I just got the blank screen again.
 
Old 08-16-2004, 08:57 AM   #4
tuxrules
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Chicago
Distribution: Slackware64 -current
Posts: 1,144

Rep: Reputation: 56
Hi Repeater, I compiled slack 10 with 2.6.7 couple times and worked like charm both times. Well i actually didnt do first 5 steps you did. I just d/l the zipped archive and extracted in source /usr/src which made a folder linux-2.6.7. Uncommented install path in the makefile and then did the usual path.

Did you include support for agpgart (basically graphics card and chipset support...as module or in-built)? Its somewhere in Graphics section in menuconfig (if i remember correctly)
 
Old 08-21-2004, 10:07 AM   #5
Repeater
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Distribution: Slackware 10
Posts: 22

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Yes. I did include support for agpgart and selected the appropriate video card. Help
 
Old 08-21-2004, 01:31 PM   #6
BrianW
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Montana
Distribution: Slackware
Posts: 260

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Just keep in mind these things:

1.) To prevent the "blank screen" that most new 2.6 kernel users often get on their first build, make sure that the following options are enabled:

# Graphics support
#
CONFIG_FB=y
CONFIG_FB_VESA=y
CONFIG_VIDEO_SELECT=y
#
# Console display driver support
#
CONFIG_VGA_CONSOLE=y
CONFIG_DUMMY_CONSOLE=y
CONFIG_FRAMEBUFFER_CONSOLE=y
CONFIG_PCI_CONSOLE=y
CONFIG_FONT_8x8=y
CONFIG_FONT_8x16=y

#
# Logo configuration
#
CONFIG_LOGO=y
CONFIG_LOGO_LINUX_MONO=y
CONFIG_LOGO_LINUX_VGA16=y
CONFIG_LOGO_LINUX_CLUT224=y

Note: these settings are not default in 2.6 and often do not carry-over properly from the 2.4.22 config file and must be double-checked!
Did you try that reply? (Posted by Jymbo but can't figure out how quote works on vbb =/)

I had the same problem with Slack 10 and 2.6.7, and found that I had to manually add those to my conf file but after following that, I got rid of the blank screen.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 9.0 Blank screen instead of login in screen damoncf Linux - Distributions 4 02-24-2007 09:49 PM
Blank screen even before BIOS screen on boot josce Linux - Laptop and Netbook 3 01-04-2005 09:27 AM
Blank screen after initial install screen? CRCool75 Linux - Newbie 2 11-16-2004 10:32 PM
Blank Screen after Kernel Compile Clojster Slackware 6 10-10-2004 05:04 AM
Blank screen on reboot after 2.6 compile Myrkul23 Slackware 1 01-11-2004 01:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:30 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration