LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-10-2013, 06:57 AM   #1
Reignfire
Member
 
Registered: Jun 2012
Posts: 56

Rep: Reputation: Disabled
Bad drive? Bus error - I/O error


Hi,

I have a webserver with mysqldb when suddenly the mysql stopped working. I SSH'ed into the server and checked the status of the server and tried to restart it but it said:

Code:
bash: /etc/init.d/mysqld: Input/output error
If i run 'dmesg' all i get is:

Code:
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
sd 0:0:0:0: rejecting I/O to offline device
And when i do: 'df -h' i says: 'Bus error'.

I didn't reboot the server yet cause i first want to know for sure there's nothing more i can do.

I hope i can fix this is a way cause the website is still running only the mysql is down.
 
Old 04-10-2013, 12:00 PM   #2
jpollard
Senior Member
 
Registered: Dec 2012
Location: Washington DC area
Distribution: Fedora, CentOS, Slackware
Posts: 4,697

Rep: Reputation: 1261Reputation: 1261Reputation: 1261Reputation: 1261Reputation: 1261Reputation: 1261Reputation: 1261Reputation: 1261Reputation: 1261
It is reporting as a bad root drive... but it is possible the cable just needs to be unplugged and plugged in again.

It is a bit unusual for a drive to just "go offline" unless it either looses power, or gets unplugged. Other failures have a different report - the drive gets I/O errors, and you get told about a read failure (or more often, a write failure).

But this happens to be your root drive, so I think everything has been hung, and things only seem to be working if they happen to be in memory buffers.

Last edited by jpollard; 04-10-2013 at 12:02 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mounting Drive Bad Superblock Error Wraith86 Linux - Server 1 06-16-2010 06:27 AM
Ubuntu Drive Bad, Can't get XP to boot (Grub Error) mikef77z Ubuntu 9 04-20-2009 08:07 PM
internal compiler error: Bus error maxcell Linux - Software 0 03-23-2007 02:45 PM
usb drive won't mount - error: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda1 bluecog6 Linux - Hardware 4 01-27-2007 09:07 AM
trouble mounting drive, bad superblock error mattuc Linux - Hardware 3 05-27-2004 10:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration