LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-08-2012, 11:22 PM   #1
ciitaram
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2012
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Audio problem in ubutnu 12.04


Hii folks i am new user to this site and new user of linux too, I am using ubuntu 12.04 i got audio problem unable to solve that problem by following the instructions of ubuntu.com to resolve those. Could you please post here if any solution is there..(or) is it better to use another linux flavor?
 
Old 07-09-2012, 02:32 PM   #2
honeybadger
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: India
Distribution: Slackware (mainly) and then a lot of others...
Posts: 855

Rep: Reputation: Disabled
Hi ciitaram,
Welcome to Linux Questions.
There is going to be a lot of assumption here because you have not posted exctly what happened.
First of all do the speakers work. Have you checked that.
Well as far as the audio is concerned I think you do not have audio at all in the output. Did you try 'alsamixer' and _unmuting_ everything and then playing a good file. Ubuntu is a live dvd so boot in with Ubuntu again and see if you get the audio.
Post back so that we can help you further.
 
Old 07-10-2012, 08:56 AM   #3
ciitaram
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2012
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Tqqq i tried a lot installed UBUNTU again and again many times and checked all speakers, uninstalled alsamix n again installed alsamix but ntng helpful 2me, annoying with this problem, Is there any solution???
 
Old 07-10-2012, 02:28 PM   #4
honeybadger
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: India
Distribution: Slackware (mainly) and then a lot of others...
Posts: 855

Rep: Reputation: Disabled
First things have you checked the speakers? Check the speakers on a different computer - else use differnet speakers - if you do not have speakers then use someone elses nokia phones speakers or headsets whatever you can lay yur hands on.
Log in as root (or you can use sudo) and run 'alsaconf'. Ideally you should get the sound cads detected here. You may then run 'modprobe' and see for yourself if there is anything that says snd or alsa* - in either case your card has been detected.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to share the folders btwn 2 systems(,both having ubutnu 10.4),over lan janakiramulu Ubuntu 1 02-03-2011 07:28 AM
mipv6 Installation problem in linux (ubutnu) Scofield Linux - Networking 1 08-04-2010 07:11 AM
Asus M4A79XTD EVO Raid Driver Ubutnu 9.10 freddo Linux - Hardware 3 11-19-2009 07:36 AM
Ubutnu 9.4 broke phpmyadmin snake_eyes Ubuntu 2 05-17-2009 07:34 PM
How do i get the ubutnu Gui up, i seem to be stuck in CLI :o rawplug89 Ubuntu 40 05-12-2006 02:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:41 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration