LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-04-2003, 01:19 AM   #1
skeet
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
audio issue with ess solo-1 1969


my ibm thinkpad 390e has been running mandrake 9.1, and the sounds coming from the card are glitchy and distorted. I checked the driver, and it says it's running ALSA "snd-es1969" driver. I actually got it to work earlier, but by raw luck. how can i adjust the driver or whatever to fix this? I'm using Gnome/KDE.
any help would be great.
thnx-skeet
 
Old 10-04-2003, 07:03 AM   #2
skeet
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
anyone?

?
 
Old 07-10-2004, 02:03 AM   #3
bburgy
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Canada
Distribution: Kubuntu Linux
Posts: 38

Rep: Reputation: 15
Try this.

Hey Skeet,

Check this link out. I had a huge issue with the ES1969 too, but I got it to work really well. I posted what I did to fix it here:

http://www.linuxquestions.org/questi...ght=es1969+fix

Hope this helps,

bburgy
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ESS audio 1879 PnP on Armada 7400 terran2k Linux - Laptop and Netbook 1 01-11-2004 05:17 PM
ESS 1868 audio on RH aldaco Linux - Hardware 2 10-31-2003 10:58 AM
ESS Audio Problem crash89 Linux - Software 2 07-26-2003 09:27 AM
RH 8.0 - ESS Allegro-1 PCI Audio Not Working jdigiovanni Linux - Hardware 2 02-05-2003 12:58 AM
ess solo 1, just stopped working adenardo Linux - General 4 04-05-2002 06:43 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration