LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-20-2003, 02:56 PM   #1
Warm
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Red Hat 9.a Second Edition
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Audio-CD problems with RH9.a


Hi everybody,
please forgive for posting the same thread in two forums.
I realized that there was this NEWBIE forum right after posting on HARDWARE.

I'm pretty new to this and really not-experienced as a Linux user but I
couldn't find an answer elsewhere (f.a.q., other boards, etc.) so I hope
someone won't find this annoying.

My problems: the system recognizes the soundboard (system soundfiles are played, etc.)
but I can't play audio-CD on both the installed units (which are perfectly working as data-reading units).

I hope I'm forwarding enough info.
Any help will be more than welcome.

the units:
hdc: TOSHIBA DVD-ROM SD-R5002 ATAPI CD/DVD-ROM drive
hdd: GCR-8521B, ATAPI CD/DVD-ROM drive

output from /sbin/lspci:
00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation nForce CPU bridge (rev b2)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation nForce 220/420 Memory Controller (rev b2)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation nForce 220/420 Memory Controller (rev b2)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation: Unknown device 01aa (rev b2)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation nForce ISA Bridge (rev c3)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation nForce PCI System Management (rev c1)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation nForce USB Controller (rev c3)
00:03.0 USB Controller: nVidia Corporation nForce USB Controller (rev c3)
00:04.0 Ethernet controller: nVidia Corporation nForce Ethernet Controller (rev c2)
00:05.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation: Unknown device 01b0 (rev c2)
00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation nForce Audio (rev c2)
00:08.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce PCI-to-PCI bridge (rev c2)
00:09.0 IDE interface: nVidia Corporation nForce IDE (rev c3)
00:1e.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce AGP to PCI Bridge (rev b2)
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11DDR [GeForce2 MX 100 DDR/200 DDR] (rev b2)

messages I get from the system log when I play an audio-CD (which is being actually played by the cd-player, but I can't hear anything):

localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-0-0
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-slot-1
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-1-0
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-slot-1
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-1-0
localhost ntpd[2306]: kernel time discipline status change 1
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-slot-1
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-1-0
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-slot-1
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-1-0
localhost kernel: cdrom: open failed
localhost kernel: SCSI cdrom error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 28000000
localhost kernel: ILI Current sd0b:00: sense key Illegal Request
localhost kernel: Additional sense indicates Illegal mode for this track
localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-0-3
localhost kernel: cdrom: This disc doesn't have any tracks I recognize!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with Soundblaster Live audio under rh9... jdaniel Linux - General 0 01-24-2004 11:33 AM
Audio-CD problems with RH9.a Warm Linux - Hardware 0 10-19-2003 03:09 PM
anyone else have problems with rh9 and abit ic7-g audio? techshadowD Linux - Newbie 0 10-05-2003 05:33 AM
Audio CD in RH9 christer Linux - Software 8 09-30-2003 09:09 PM
CD audio problem in RH9 grayswander Linux - General 4 09-13-2003 06:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration