LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-06-2009, 04:36 PM   #1
xeRezanO
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2009
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Exclamation Audigy 2 ZS and on-board audio (Mandriva w/ Gnome)


I'm having difficulties having sound to work properly on Mandriva. My audio card is properly displaying as Audigy 2 ZS, however there is no sound coming through. When I open the mixer and click the "Audigy Analog/Digital Output Jack" the option box is selected by default. Here's the kicker; when I deselect the option I can hear myself through my microphone. When I came across this issue (which I have come across many times in Windows), I thought great, just mute my microphone and I should be able to hear sound - wrong. I'm not sure what is wrong, other than a possible conflict between my onboard sound and my sound card. Needless to say, my sound works just fine in Windows. If anyone could offer any help, it would be much appreciated.
 
Old 01-06-2009, 11:45 PM   #2
wet-willy
Member
 
Registered: Dec 2008
Posts: 44

Rep: Reputation: 17
I have KDE so hopefully what little I offer can help. In Mandriva 2009 I use EMU10K1 driver. Enable pulse, auto rooting, user switching, no 5.1 stuff.
If you got this set up and nothing still, try muting stuff you don't have in mixer, pcm and main need to be used.
 
Old 01-07-2009, 08:32 PM   #3
wet-willy
Member
 
Registered: Dec 2008
Posts: 44

Rep: Reputation: 17
I didn't actually check sound when I last posted as it worked previously. But came back to find I had no sound also. I enabled that channel (Audigy Analog/Digital Output Jack) in the mixer so it showed up, then I muted it and got sound.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Conexant audio (HD-5500) conflict with on board intel audio propofol Linux - Hardware 0 12-04-2007 12:12 AM
sb audigy 2 value on mandriva 10.2 zilkap Linux - Hardware 3 06-12-2005 12:44 PM
SuSe audio problems (audigy ls) KevinDM Linux - Newbie 2 03-23-2005 05:50 AM
Audio in on a Audigy Card InsaneBob Linux - Hardware 1 05-12-2003 03:34 PM
on board audio NSKL Linux - Software 3 02-02-2002 12:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:51 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration