LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-20-2009, 03:38 AM   #1
way3000
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2007
Posts: 28

Rep: Reputation: 0
Ati 9.1 driver can't find device ?


Hi everyone.

First I'll post my system
Acer Ferrari 3200
Ati Radeon 9700 Mobile

Ubuntu Intrepid (latest)

The problem is that I followed a guide on ubuntuforums on how to install the newest Ati driver, and as far as I can see it succeded.
BUT after the reboot Ubuntu startet up in low graphic mode.

I can see that the Catalyst controle center has been installed.
Xorg.conf seems to validate the device and driver just fine.

Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection


But everytime I boot it says when Xorg starts that it could not recognize any device (EE) No device detected.

I have tried resetting Xorg 100% and I have tried what this guide tells me to do
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubu...allation_Guide

When I do in xterm a fglrxinfo I just get

X error of failed request: BadRequest (Invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 143(GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 14
Current serial number in output stream: 14


What else can I do?

Thank you in advance - Carsten

Last edited by way3000; 02-20-2009 at 03:41 AM.
 
Old 02-21-2009, 01:07 AM   #2
jdkaye
LQ Guru
 
Registered: Dec 2008
Location: Westgate-on-Sea, Kent, UK
Distribution: Debian Testing Amd64
Posts: 5,464

Rep: Reputation: Disabled
Does
Code:
lspci | grep ATI
spot your video card? If not, you might try booting from a live CD such as Knoppix or Puppy and see if they can find your video card and install the correct driver. If so then check what they use in xorg.conf and try the same settings. If you get video working then you can always fine tune things later with the ATI proprietary driver if you need to.

Also, at any point in the ubuntu install did you ever have working video? do you have any evidence that your laptop isn't defective?
cheers,
jdk

Last edited by jdkaye; 02-21-2009 at 01:43 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which ATI Driver do u find best for 2.6.x? hyphae Slackware 2 02-09-2007 07:02 AM
Cannot find driver for screen device DanielTan Solaris / OpenSolaris 7 12-22-2006 10:50 AM
Where can I find old version of the ATI proprietary driver? hkl8324 Linux - Hardware 2 04-03-2006 06:14 AM
Where can i find the device driver code on my systeM dr_zayus69 Linux - Hardware 1 10-02-2005 05:59 AM
can't find ATI video card driver pobfosheezy Linux - Laptop and Netbook 1 09-22-2003 09:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:16 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration