LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-23-2004, 06:04 PM   #1
defy
Member
 
Registered: May 2004
Location: Greece
Distribution: Suse 9.1
Posts: 44

Rep: Reputation: 15
Ati 3d


Hi,

i try to install the drivers of my ATI 9200SE graphic card in Suse 9.1. Everytime i run the rpm command i get an error that fglrx is in use and in the end that the drivers are installed succesfully. If then i write 'fglrxconfig', after the procedure i don't have 3d support.

linux:/home/ioannidis/ATI # rpm -Uh --force fglrx-4.3.0-3.7.6.i386.rpm
########################################### [100%]
########################################### [100%]
*** Trying to install a precompiled kernel module.
- creating symlink
- recreating module dependency list
- trying a sample load of the kernel module
ERROR: Module fglrx is in use
done.
Installed: qt3 (gcc 3.2) based control panel application
===
ATI display drivers successfully installed
please run 'fglrxconfig' now
===

How can i install the drivers and how can i stop fglrx? I tried many other methods i read in the forum but most of them stops in a message for fglrx. I tried the command ps -aux to find fglrx and kill it but i didn't found it in the list. But when i write lsmod | grep fglrx it says that it is being used by 1.

Thanks!
 
Old 05-23-2004, 07:30 PM   #2
heema
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Egypt
Distribution: Arch
Posts: 1,528

Rep: Reputation: 47
u could try this detailed howto

http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=177454
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI 9600Pro & ATI Proprietary Drivers problem Hyakutake Slackware 6 12-04-2005 11:08 AM
Ati driver a bit unstable but no different than nvidia..ati benchmark inside. spade Slackware 1 10-06-2004 01:13 AM
ATI 9600se running slower than older ATI card w/ DRI on euth665667 Linux - Hardware 0 07-03-2004 07:10 AM
SuSE 9.1 - ATI Mobility 9600 (M10) - ATi Drivers 3.9.0 Beaviis Linux - Hardware 3 06-04-2004 01:51 PM
ati 8500ve - ati Radeon 8500 ve - suse 9.0 pro linuxgamer Linux - Hardware 0 11-30-2003 06:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration