LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-17-2012, 01:38 PM   #1
tonj
Member
 
Registered: Sep 2008
Posts: 429

Rep: Reputation: 24
apache2 pointing to wrong location


centos 6.2 server install
httpd-2.2.15-15.el6.centos.1.i686

I keep my web pages in /www/mysite/html and my home page is in /www/mysite/html/index.html.
but when I go to my site and try a link in a web browser or go to a folder eg: http:/www/mysite.com/folder apache is aiming for mysite/html/folder, which doesn't exist. This is what is showing up in the error log. Why is apache doing this and how can I correct it?
 
Old 04-17-2012, 01:49 PM   #2
kb2tfa
Member
 
Registered: Oct 2006
Location: Philadelphia PA
Posts: 153

Rep: Reputation: 16
have you checked your default url see if thats the one apache is using? are you using virtual domains? I've seen default urls setup to directories I don't have, and I've had to edit them.
 
Old 04-17-2012, 02:14 PM   #3
tonj
Member
 
Registered: Sep 2008
Posts: 429

Original Poster
Rep: Reputation: 24
I'm using virtual domains
 
Old 04-17-2012, 02:16 PM   #4
lithos
Senior Member
 
Registered: Jan 2010
Location: SI : 45.9531, 15.4894
Distribution: CentOS, OpenNA/Trustix, testing desktop openSuse 12.1 /Cinnamon/KDE4.8
Posts: 1,144

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
Quote:
Originally Posted by tonj View Post
centos 6.2 server install
httpd-2.2.15-15.el6.centos.1.i686

I keep my web pages in /www/mysite/html and my home page is in /www/mysite/html/index.html.
but when I go to my site and try a link in a web browser or go to a folder eg: http:/www/mysite.com/folder apache is aiming for mysite/html/folder, which doesn't exist. This is what is showing up in the error log. Why is apache doing this and how can I correct it?
Can you post "/etc/httpd/conf/httpd.conf" file to see what you have and what needs to change/modify, it would be easier to help.
 
Old 04-17-2012, 02:21 PM   #5
kb2tfa
Member
 
Registered: Oct 2006
Location: Philadelphia PA
Posts: 153

Rep: Reputation: 16
it sounds like you virtual domains are working for some reason, and the server is defaulting to a default url which is not setup. have you virtual domains ever worked, or is this the first try at it? I would look at the virtual domains and make sure they are setup right. you could also go in an edit you default url to your virtual domain path. if it works you know there is something wrong with the virtual domain setup
 
Old 04-17-2012, 02:28 PM   #6
tonj
Member
 
Registered: Sep 2008
Posts: 429

Original Poster
Rep: Reputation: 24
here is my http.conf:

ServerTokens OS
ServerRoot "/etc/httpd"
PidFile run/httpd.pid
Timeout 60
KeepAlive Off
MaxKeepAliveRequests 100
KeepAliveTimeout 15
<IfModule prefork.c>
StartServers 8
MinSpareServers 5
MaxSpareServers 20
ServerLimit 256
MaxClients 256
MaxRequestsPerChild 4000
</IfModule>
<IfModule worker.c>
StartServers 4
MaxClients 300
MinSpareThreads 25
MaxSpareThreads 75
ThreadsPerChild 25
MaxRequestsPerChild 0
</IfModule>
Listen 80
LoadModule auth_basic_module modules/mod_auth_basic.so
LoadModule auth_digest_module modules/mod_auth_digest.so
LoadModule authn_file_module modules/mod_authn_file.so
LoadModule authn_alias_module modules/mod_authn_alias.so
LoadModule authn_anon_module modules/mod_authn_anon.so
LoadModule authn_dbm_module modules/mod_authn_dbm.so
LoadModule authn_default_module modules/mod_authn_default.so
LoadModule authz_host_module modules/mod_authz_host.so
LoadModule authz_user_module modules/mod_authz_user.so
LoadModule authz_owner_module modules/mod_authz_owner.so
LoadModule authz_groupfile_module modules/mod_authz_groupfile.so
LoadModule authz_dbm_module modules/mod_authz_dbm.so
LoadModule authz_default_module modules/mod_authz_default.so
LoadModule ldap_module modules/mod_ldap.so
LoadModule authnz_ldap_module modules/mod_authnz_ldap.so
LoadModule include_module modules/mod_include.so
LoadModule log_config_module modules/mod_log_config.so
LoadModule logio_module modules/mod_logio.so
LoadModule env_module modules/mod_env.so
LoadModule ext_filter_module modules/mod_ext_filter.so
LoadModule mime_magic_module modules/mod_mime_magic.so
LoadModule expires_module modules/mod_expires.so
LoadModule deflate_module modules/mod_deflate.so
LoadModule headers_module modules/mod_headers.so
LoadModule usertrack_module modules/mod_usertrack.so
LoadModule setenvif_module modules/mod_setenvif.so
LoadModule mime_module modules/mod_mime.so
LoadModule dav_module modules/mod_dav.so
LoadModule status_module modules/mod_status.so
LoadModule autoindex_module modules/mod_autoindex.so
LoadModule info_module modules/mod_info.so
LoadModule dav_fs_module modules/mod_dav_fs.so
LoadModule vhost_alias_module modules/mod_vhost_alias.so
LoadModule negotiation_module modules/mod_negotiation.so
LoadModule dir_module modules/mod_dir.so
LoadModule actions_module modules/mod_actions.so
LoadModule speling_module modules/mod_speling.so
LoadModule userdir_module modules/mod_userdir.so
LoadModule alias_module modules/mod_alias.so
LoadModule substitute_module modules/mod_substitute.so
LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
LoadModule proxy_module modules/mod_proxy.so
LoadModule proxy_balancer_module modules/mod_proxy_balancer.so
LoadModule proxy_ftp_module modules/mod_proxy_ftp.so
LoadModule proxy_http_module modules/mod_proxy_http.so
LoadModule proxy_ajp_module modules/mod_proxy_ajp.so
LoadModule proxy_connect_module modules/mod_proxy_connect.so
LoadModule cache_module modules/mod_cache.so
LoadModule suexec_module modules/mod_suexec.so
LoadModule disk_cache_module modules/mod_disk_cache.so
LoadModule cgi_module modules/mod_cgi.so
LoadModule version_module modules/mod_version.so
Include conf.d/*.conf
User apache
Group apache
ServerAdmin root@localhost
ServerName mysite.com:80
UseCanonicalName Off
DocumentRoot "/var/www/html"
<Directory />
Options FollowSymLinks
AllowOverride None
</Directory>
<Directory "/var/www/html">
Options Indexes FollowSymLinks
AllowOverride None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
<IfModule mod_userdir.c>
UserDir disabled
</IfModule>
DirectoryIndex index.html index.html.var
AccessFileName .htaccess
<Files ~ "^\.ht">
Order allow,deny
Deny from all
Satisfy All
</Files>
TypesConfig /etc/mime.types
DefaultType text/plain
<IfModule mod_mime_magic.c>
MIMEMagicFile conf/magic
</IfModule>
HostnameLookups Off
#EnableMMAP off
ErrorLog logs/error_log
LogLevel warn
LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %b \"%{Referer}i\" \"%{User-Agent}i\"" combined
LogFormat "%h %l %u %t \"%r\" %>s %b" common
LogFormat "%{Referer}i -> %U" referer
LogFormat "%{User-agent}i" agent
CustomLog logs/access_log combined
ServerSignature On
Alias /icons/ "/var/www/icons/"
<Directory "/var/www/icons">
Options Indexes MultiViews FollowSymLinks
AllowOverride None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
<IfModule mod_dav_fs.c>
DAVLockDB /var/lib/dav/lockdb
</IfModule>
ScriptAlias /cgi-bin/ "/var/www/cgi-bin/"
<Directory "/var/www/cgi-bin">
AllowOverride None
Options None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
IndexOptions FancyIndexing VersionSort NameWidth=* HTMLTable Charset=UTF-8
AddIconByEncoding (CMP,/icons/compressed.gif) x-compress x-gzip

AddIconByType (TXT,/icons/text.gif) text/*
AddIconByType (IMG,/icons/image2.gif) image/*
AddIconByType (SND,/icons/sound2.gif) audio/*
AddIconByType (VID,/icons/movie.gif) video/*

AddIcon /icons/binary.gif .bin .exe
AddIcon /icons/binhex.gif .hqx
AddIcon /icons/tar.gif .tar
AddIcon /icons/world2.gif .wrl .wrl.gz .vrml .vrm .iv
AddIcon /icons/compressed.gif .Z .z .tgz .gz .zip
AddIcon /icons/a.gif .ps .ai .eps
AddIcon /icons/layout.gif .html .shtml .htm .pdf
AddIcon /icons/text.gif .txt
AddIcon /icons/c.gif .c
AddIcon /icons/p.gif .pl .py
AddIcon /icons/f.gif .for
AddIcon /icons/dvi.gif .dvi
AddIcon /icons/uuencoded.gif .uu
AddIcon /icons/script.gif .conf .sh .shar .csh .ksh .tcl
AddIcon /icons/tex.gif .tex
AddIcon /icons/bomb.gif core

AddIcon /icons/back.gif ..
AddIcon /icons/hand.right.gif README
AddIcon /icons/folder.gif ^^DIRECTORY^^
AddIcon /icons/blank.gif ^^BLANKICON^^
DefaultIcon /icons/unknown.gif
ReadmeName README.html
HeaderName HEADER.html
IndexIgnore .??* *~ *# HEADER* README* RCS CVS *,v *,t
AddLanguage ca .ca
AddLanguage cs .cz .cs
AddLanguage da .dk
AddLanguage de .de
AddLanguage el .el
AddLanguage en .en
AddLanguage eo .eo
AddLanguage es .es
AddLanguage et .et
AddLanguage fr .fr
AddLanguage he .he
AddLanguage hr .hr
AddLanguage it .it
AddLanguage ja .ja
AddLanguage ko .ko
AddLanguage ltz .ltz
AddLanguage nl .nl
AddLanguage nn .nn
AddLanguage no .no
AddLanguage pl .po
AddLanguage pt .pt
AddLanguage pt-BR .pt-br
AddLanguage ru .ru
AddLanguage sv .sv
AddLanguage zh-CN .zh-cn
AddLanguage zh-TW .zh-tw
LanguagePriority en ca cs da de el eo es et fr he hr it ja ko ltz nl nn no pl pt pt-BR ru sv zh-CN zh-TW
ForceLanguagePriority Prefer Fallback
AddDefaultCharset UTF-8
AddType application/x-compress .Z
AddType application/x-gzip .gz .tgz
AddType application/x-x509-ca-cert .crt
AddType application/x-pkcs7-crl .crl
AddHandler type-map var
AddType text/html .shtml
AddOutputFilter INCLUDES .shtml
Alias /error/ "/var/www/error/"
<IfModule mod_negotiation.c>
<IfModule mod_include.c>
<Directory "/var/www/error">
AllowOverride None
Options IncludesNoExec
AddOutputFilter Includes html
AddHandler type-map var
Order allow,deny
Allow from all
LanguagePriority en es de fr
ForceLanguagePriority Prefer Fallback
</Directory>
</IfModule>
</IfModule>
BrowserMatch "Mozilla/2" nokeepalive
BrowserMatch "MSIE 4\.0b2;" nokeepalive downgrade-1.0 force-response-1.0
BrowserMatch "RealPlayer 4\.0" force-response-1.0
BrowserMatch "Java/1\.0" force-response-1.0
BrowserMatch "JDK/1\.0" force-response-1.0
BrowserMatch "Microsoft Data Access Internet Publishing Provider" redirect-carefully
BrowserMatch "MS FrontPage" redirect-carefully
BrowserMatch "^WebDrive" redirect-carefully
BrowserMatch "^WebDAVFS/1.[0123]" redirect-carefully
BrowserMatch "^gnome-vfs/1.0" redirect-carefully
BrowserMatch "^XML Spy" redirect-carefully
BrowserMatch "^Dreamweaver-WebDAV-SCM1" redirect-carefully
NameVirtualHost *
<VirtualHost *>
ServerAdmin webmaster@mysite.com
DocumentRoot /www/mysite/html
ServerName mysite.com
ServerAlias www.mysite.com
ErrorLog /www/mysite/logs/error_log
CustomLog /www/mysite/logs/access_log common
</VirtualHost>
 
Old 04-17-2012, 02:29 PM   #7
lithos
Senior Member
 
Registered: Jan 2010
Location: SI : 45.9531, 15.4894
Distribution: CentOS, OpenNA/Trustix, testing desktop openSuse 12.1 /Cinnamon/KDE4.8
Posts: 1,144

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
Please use the [code] tags around the lines to make it read easier for readers,

Like this

Code:
take a look at the virtual hosts configuration and modify yours accordingly

Last edited by lithos; 04-17-2012 at 02:31 PM.
 
Old 04-17-2012, 02:37 PM   #8
lithos
Senior Member
 
Registered: Jan 2010
Location: SI : 45.9531, 15.4894
Distribution: CentOS, OpenNA/Trustix, testing desktop openSuse 12.1 /Cinnamon/KDE4.8
Posts: 1,144

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
Quote:
Originally Posted by tonj View Post
I keep my web pages in /www/mysite/html and my home page is in /www/mysite/html/index.html.
but when I go to my site and try a link in a web browser or go to a folder eg: http:/www/mysite.com/folder apache is aiming for mysite/html/folder, ...
Quote:
Originally Posted by tonj View Post
[/code]
<VirtualHost *>
ServerAdmin webmaster@mysite.com
DocumentRoot /www/mysite/html
ServerName mysite.com
ServerAlias www.mysite.com
ErrorLog /www/mysite/logs/error_log
CustomLog /www/mysite/logs/access_log common
</VirtualHost>[/code]
http:/www/mysite.com/folder will not open the site, because at the Vhost configuration
<VirtualHost *>
ServerName mysite.com
DocumentRoot /www/mysite/html
..

you tell Apache to serve the contents if you point to address:
http://www.mysite.com/folder


then it will open the folder if it's existing under the path:
Code:
DocumentRoot /www/mysite/html/folder

Last edited by lithos; 04-17-2012 at 02:40 PM.
 
Old 04-17-2012, 02:50 PM   #9
lithos
Senior Member
 
Registered: Jan 2010
Location: SI : 45.9531, 15.4894
Distribution: CentOS, OpenNA/Trustix, testing desktop openSuse 12.1 /Cinnamon/KDE4.8
Posts: 1,144

Rep: Reputation: 217Reputation: 217Reputation: 217
In short :

the difference you are referring to your site with
http:/www/mysite.com/folder <-- wrong

should be as
http://www.mysite.com/folder <-- correct
 
Old 04-17-2012, 02:50 PM   #10
tonj
Member
 
Registered: Sep 2008
Posts: 429

Original Poster
Rep: Reputation: 24
that exactly the point, it's not opening the folder http://www.mysite.com/folder. If I open a browser and try to go to http://www.mysite.com/folder I get 'access denied' and the error log shows this:
Directory index forbidden by Options directive: /www/mysite/html/folder/.

Last edited by tonj; 04-17-2012 at 02:53 PM.
 
Old 04-17-2012, 03:32 PM   #11
tonj
Member
 
Registered: Sep 2008
Posts: 429

Original Poster
Rep: Reputation: 24
I think I solved it by doing this:
in httpd.conf I changed all the "/var/www/html" entries to "/www" - that's where I keep all the virtual host folders. The site seems to work fine now.
I also had a corruption in the layout of the page which corrected when I deleted a link to 'redirect.php' Looks like I'll have to cleanup the code with regards to the php I have.

edit: oops, forgot to say...thanks for all the responses I had here.

Last edited by tonj; 04-17-2012 at 03:39 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is my server pointing to the wrong root document? Rutherford Linux - Server 7 03-08-2010 11:11 PM
pointing to a memory map location in C knobby67 Programming 2 08-01-2007 06:25 PM
modprobe pointing to wrong .dep binomine Slackware - Installation 1 11-17-2006 01:17 PM
mod_mono pointing at wrong folder kavius Linux - Software 0 02-14-2006 09:55 PM
~user pointing to wrong directory jmckeown Linux - Newbie 2 11-03-2003 02:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:17 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration