LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   Apache2 compiled modules missing (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/apache2-compiled-modules-missing-858017/)

this is neo 01-22-2011 03:21 PM

Apache2 compiled modules missing
 
Hello,
I hope you can help me. I couldn't find anything on google.
So here is my problem:

It's Debian GNU/Linux.
I installed apache2 a few weeks ago, but due to some work I couldn't go on installing further things. Today I installed php5 and mysql. Everything seemed to work fine. I loaded an existing MyBB Board and WordPress Site onto the server and imported the mysql db. I can open the sites and login. However, there are problems. I think my problems are due to the compiled modules. Some are missing. I checked several sites. They all give me this listing:

Code:

apache2 -l

Compiled in modules:
core.c
mod_access.c
mod_auth.c
mod_log_config.c
mod_logio.c
mod_env.c
mod_setenvif.c
worker.c
http_core.c
mod_mime.c
mod_status.c
mod_autoindex.c
mod_negotiation.c
mod_dir.c
mod_alias.c
mod_so.c

my list looks like this:

Code:

apache2 -l
Compiled in modules:
  core.c
  mod_log_config.c
  mod_logio.c
  prefork.c
  http_core.c
  mod_so.c

What should I do? How can I get the missing modules? Do I have to install apache again (how? remove - install? install what?)? Step-by-step instructions would be kind, because I don't know a lot about unix systems.

Sry for my English. I'm German ;P

bathory 01-23-2011 03:36 AM

Hi and welcome to LQ,

Quote:

However, there are problems. I think my problems are due to the compiled modules.
How did you install apache? If you used debian's apt-get there should be no problems with the installation.
Could you describe what are the problems you're facing? Also check /var/log/apache2/error.log and post here any errors you see.

Regards

this is neo 01-23-2011 05:49 AM

I installed it with apt-get. I think apt-get install apache2 (did I forget something?)

error from log caused by trying to open a Topic:
Code:

[Sat Jan 22 20:06:34 2011] [error[Sat Jan 22 20:06:34 2011] [error] [client ***.***.***.***] File does not exist:$] [client ***.***.***.***] File does not exist: /var/www/board/Forum-Ankuendigungen, referer: http://***.***.***.***/board/
-> So I open "http://***.***.***.***/board/" and I want to open a topic. I'm redirected to "http://***.***.***.***/board/Forum-Ankuendigungen". "Forum-Ankuendigungen" is the topic I want to open. It's no file. I think, the module that should give the parameter to the .php file is missing. (Board is MyBB. It works on my free webspace.)
The logfile is filled with errors from me trying different topics. No other errors.

bathory 01-23-2011 07:50 AM

The error_log snippet posted looks mangled, so I cannot tell what is wrong with MyBB.
Perhaps you missed some steps during the software migration, or you have to reconfigure it.
Have a look at this post describing the steps you need to perform when you move your forum installation.

Regards


All times are GMT -5. The time now is 03:11 PM.