LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   apache not displaying any page (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/apache-not-displaying-any-page-670005/)

NehaGJain 09-15-2008 07:12 AM

apache not displaying any page
 
I have installed apache and mysql and php on mmy system.Both the services are up and running but when i browse to http://localhost I get blank page. even if i go to any file in subdirectories i get blank page. If i try to open index.php it gives me an option to save the file.
Can anyone please tell me what is the problem. Should I change something in httpd.conf file so that server listens to the ipaddress also.

here is the snapshot of services running
and installed

[root@tmindia init.d]# /etc/init.d/mysqld status
mysqld (pid 16463) is running...
[root@tmindia init.d]# /etc/init.d/httpd fullstatus
Not Found

The requested URL /server-status was not found on this server.

--------------------------------------------------------------------------

Apache/2.2.3 (Red Hat) Server at localhost Port 80
[root@tmindia init.d]# /etc/init.d/httpd status
httpd (pid 18125 18124 18123 18122 18121 18120 18119 18118 18116) is running...


[root@tmindia etc]# rpm -qa | grep -i mysql
mysql-test-5.0.22-2.1
mysql-5.0.22-2.1
php-mysql-5.1.6-5.el5
perl-DBD-MySQL-3.0007-1.fc6
mysql-bench-5.0.22-2.1
MySQL-python-1.2.1-1
libdbi-dbd-mysql-0.8.1a-1.2.2
mysql-devel-5.0.22-2.1
mysql-connector-odbc-3.51.12-2.2
mysql-server-5.0.22-2.1
[root@tmindia etc]# rpm -qa | grep -i php
php-imap-5.1.6-5.el5
php-pgsql-5.1.6-5.el5
php-cli-5.1.6-5.el5
php-mysql-5.1.6-5.el5
php-xml-5.1.6-5.el5
php-bcmath-5.1.6-5.el5
php-devel-5.1.6-5.el5
php-mbstring-5.1.6-5.el5
php-pdo-5.1.6-5.el5
php-soap-5.1.6-5.el5
php-5.1.6-5.el5
php-dba-5.1.6-5.el5
php-ldap-5.1.6-5.el5
php-odbc-5.1.6-5.el5
php-snmp-5.1.6-5.el5
php-common-5.1.6-5.el5
php-ncurses-5.1.6-5.el5
php-xmlrpc-5.1.6-5.el5
php-gd-5.1.6-5.el5
php-pear-1.4.9-4

w7hd 09-15-2008 08:13 AM

HTTPD displaying blank page
 
It sounds like the DocumentRoot directory for your web pages is wrong in the httpd.conf file. Make sure it is something like:
DocumentRoot "/var/www/html"

Also, if you are set for Listen 80 , then it should be listening on all network interfaces, including localhost.

Ron W7HD

linuxlover.chaitanya 09-15-2008 08:18 AM

Your virtual host configuration seems to be faulty. Web server does not know what page to display when you browse with http://localhost.
Also see if your server is configured as name based or ip based.


All times are GMT -5. The time now is 03:39 PM.