LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-27-2004, 10:39 AM   #1
RenegadeXP
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
another newbie question


Hi people... same old story I have read on the forums befor.. I'm a real newbie... just tring linux.. I've tryied installing about 4 diffrent distros, all have the same problem... when I go to boot into linux i get hung up on "searching for module dependancies" and then it sits there forever... never have I gotten past that in any distro... are there any ideas out there? does anyone think it might be hardware... I am dual booting it with XP.. i have read here that xp might rewrite some of the boot sequance, the thing is I don't have a floppy to make a boot disk. ARRHH sorry.. didn't mean to yell.. Any help would be great... Thanx

Renegade XP
 
Old 02-27-2004, 10:55 AM   #2
patpawlowski
Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Centreville, Virginia
Distribution: Mandrak, Red Hat
Posts: 163

Rep: Reputation: 30
Sound real familiar to me. Tried Red Hat, Mandrake, Debian, Mandrake 9.2, Slackware all with the exact same problem. Unplugged my usb mouse and keyboard and everything's been fine since.

The kicker was that I had installed all these distros on this box before without any problems other than the typical problems with the nvidia video & network drivers. I just couldn't figure it out. Still can't actually. The usb mouse & keyboard work fine during install. They even work with the bios, which I didn't think they would without a driver. But once I had linux installed it would hang on boot everytime.

Hopefully you are having the same problem since it's easy to fix. Actually I figured it out from reading another post where someone was having the same problem after he installed a usb camera, so anything usb might be causing it.

Last edited by patpawlowski; 02-27-2004 at 10:59 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Very Newbie Question. Please Help imfineru Linux - Newbie 8 08-20-2005 06:09 AM
Apache newbie question.. (very newbie question) tarballed Linux - Newbie 1 02-07-2003 09:41 PM
RE: Suse 8.0 hardware question {newbie question, pls help} Radiouk Linux - Distributions 2 06-04-2002 01:53 PM
RE: Samba question pls help {Newbie question} Radiouk Linux - Networking 4 06-03-2002 07:40 PM
Security question {newbie question} Radio Linux - Security 3 05-17-2002 07:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:10 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration