LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-16-2005, 03:32 PM   #1
soad_x83
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: portsmouth
Distribution: FC3
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
another guy with sound problems in FC3


Hi All,

I'm sorry to be yet another newbie to post problems with sound drivers in Fedora Core 3 but here goes.

MY soundcard is detected correctly, all is well, except NO SOUND!!!!!

Upon opening Alsa Mixer I have discovered that my Master Volume and PCM were set to 0. However, when i go to raise the level on these particular attributes. Nothing!
The level indicators do not work for Master and PCM attributes but do for Center, LFE, etc....
What can this be?

Any help on this would be very much appreciated. Im very much a Linux newbies so go easy on me if theres a simple quick fix.

THANK YOU

Last edited by soad_x83; 04-16-2005 at 03:35 PM.
 
Old 04-16-2005, 07:43 PM   #2
jimdaworm
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Spain
Distribution: Ubuntu
Posts: 895

Rep: Reputation: 30
How do you know that your sound has been detected correctly?? Have you had a look at what chipset your sound uses and made sure that the approriate module has been loaded??


as root do:
Quote:
lsmod

And check to see if the correct module is loaded.
 
Old 04-17-2005, 01:12 AM   #3
soad_x83
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Location: portsmouth
Distribution: FC3
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I dont quite understand LSMOD and whether it is my problem, some help please as to my problem posted above would be very appreciated

Quote:
Module Size Used by
snd_seq_oss 37057 0
snd_seq_midi_event 9025 1 snd_seq_oss
snd_seq 62033 4 snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device 8781 2 snd_seq_oss,snd_seq
radeon 74177 1
parport_pc 28421 1
lp 12489 0
parport 40201 2 parport_pc,lp
autofs4 26181 0
sunrpc 164485 1
ipt_REJECT 7105 1
ipt_state 1857 4
ip_conntrack 40601 1 ipt_state
iptable_filter 2881 1
ip_tables 19777 3 ipt_REJECT,ipt_state,iptable_filter
video 15813 0
button 6609 0
battery 9285 0
ac 4805 0
md5 4161 1
ipv6 259201 8
ohci_hcd 25685 0
ehci_hcd 39501 0
i2c_sis96x 5445 0
i2c_core 21953 1 i2c_sis96x
snd_intel8x0 34049 2
snd_ac97_codec 71097 1 snd_intel8x0
snd_pcm_oss 51953 0
snd_mixer_oss 18241 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 99657 4 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_timer 33093 2 snd_seq,snd_pcm
snd 56741 12 snd_seq_oss,
snd_seq,snd_seq_device,snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer
soundcore 10785 1 snd
snd_page_alloc 9669 2 snd_intel8x0,snd_pcm
sis900 20549 0
floppy 64753 0
dm_snapshot 17669 0
dm_zero 2497 0
dm_mirror 25773 0
ext3 131145 1
jbd 82777 1 ext3
dm_mod 59221 6 dm_snapshot,dm_zero,dm_mirror
I'm pretty certain this is my soundcard and checking against the alsa projects soundcard matrix from www.alsa-project.org it suggests the intel_8x0 drivers are to be used.
soundcard chipset = sis si7012

Last edited by soad_x83; 04-17-2005 at 01:19 AM.
 
Old 04-17-2005, 08:32 AM   #4
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
Looks like the module is loaded try as root
Code:
alsaconf
You can look in /etc/modules.d/alsa and compare that with what it should be from the alsa site.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound problems on FC3 odiseo77 Fedora 6 04-21-2005 08:45 AM
another guy with Sound Problems soad_x83 Fedora 4 04-17-2005 04:53 AM
How do I solve this Sound Problems on FC3? evalastin Linux - Newbie 4 01-17-2005 03:24 PM
sound and networking problems in FC3 that wasn't there in mdk10.1 chopstickz Linux - Newbie 2 12-07-2004 06:44 PM
sound problems with mplayerplug-in on FC3 zWaR Fedora 0 11-25-2004 06:24 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:33 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration