LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-07-2004, 01:03 PM   #1
jai_joy
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Alsa not working in Kernel 2.6.9


Hi,
I have just migrated from kernel 2.4.26 to 2.6.9 (on slack 10). I recompiled the kernel and alsa is not able to detect my sound card. I downloaded the latest alsa driver from alsa-project and installed the latest lib and uti s also. After ./configure and make;make install in alsa... I ran alsaconf and all I get is an error saying that sound card could not be found...

Please help....
jai
 
Old 11-07-2004, 05:05 PM   #2
LavaDevil94
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Gentoo 2004.2: Who needs exmmpkg when you have emerge?
Posts: 1,795

Rep: Reputation: 47
Alsa is a difficult thing. Try recompiling the kernel but using the kernel's alsa instead of your own.
 
Old 11-07-2004, 07:04 PM   #3
animehair
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: NJ
Distribution: Gentoo
Posts: 104

Rep: Reputation: 15
i had issues upgrading my slackware 10 distro to the 2.6 kernel. It would work 85% but either the sound (auidgy 2) or net cards wouldnt work. If im not mistaken one thing i did was added a line to rc.local script that chmods 777 the /dev/snd point and two other dev points(one was for my nvidia video card).
Im not sure if this is "the way" to do it, but I remember when i had this error it was related to UDEV and how UDEV works.

I also remember that you can configure UDEV to automatically apply the correct permissions to the dev points. This isnt a difinitive answer for you but i hope i give you some basis for troubleshooting your problem.
 
Old 11-08-2004, 02:25 AM   #4
jai_joy
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Alsa

HI lavadevil and animehair,

thanks for the help... I recompiled the kernel and am using the kernel alsa now... it works like a charm... thanks alot.... but there is just one hitch in all this... every time I reboot I have to set the permissions correct.. I dont know how to set the correct the udev for the above...

thanks again..
jai
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA stopped working after kernel panic RemusX2 Linux - Software 2 07-09-2005 02:10 AM
SB 5.1 Live not working with emu10k1 alsa driver in 2.6 kernel taty Fedora 9 10-06-2004 12:37 PM
SB 5.1 Live not working with emu10k1 alsa driver in 2.6 kernel taty Linux - Newbie 2 10-04-2004 02:20 PM
Kernel 2.6.3 AND ALSA working!!!! heartsglory Slackware 5 02-27-2004 02:29 AM
kernel upgrade and alsa stops working seppe Linux - Hardware 1 10-02-2003 12:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration