LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-25-2004, 12:06 AM   #1
stabile007
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Philadelphia, PA
Distribution: Ubuntu, Gentoo
Posts: 74

Rep: Reputation: 15
ALSA Kernel 2.6.7 and Slack10 and my game Theater


I am trying to get my game theater xp to be recognized by alsa. it was recognized just fine before I upgraded to kerenl 2.6.7 after that alsa can't find it. I double checked the config for the kernel and its definitly listed under support the Cirrus46XX so I don't know what I am missing.
 
Old 07-25-2004, 12:29 AM   #2
zajelo3
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Central Florida
Distribution: Gentoo & Fedora
Posts: 153

Rep: Reputation: 30
You need to post the output from your /etc/modules.conf file and the "lsmod" command.

Rick B
 
Old 07-28-2004, 01:28 PM   #3
slackuser
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Location: Finland
Distribution: slackware 10
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Kernel 2.6.7 and Slack10 and game Theater

Is your soundcard listed when you run alsaconf? There should be two options, cs46xx (Cirrus logic cs 4614/22/24...) module and legacy.

First I did clean Slackware 10 install with 'full install' option. (Which I did several times before I finally got that it was actually a configuration problem. I think I have used Windows way too long to learn out that bad habit. Too bad this time I can't blame even Via's chipsets or Windoze.
Then I have installed the 2.6.7 kernel from 2nd slackware 10 cd (testing/packages/) headers , modules and source and patched the 2.6.7 source with 2.6.8-rc2 patch and then recompiled the kernel. Check if all necessary modules from the kernel configuration are selected before you compile the kernel.

kernel settings used for sound: (And still works
Device Drivers ?>
-------------------
>? Sound
------------
<M> Sound card support

Advanced Linux Sound Architecture --->
-----------------------------------------
<M> Advanced Linux Sound Architecture
PCI devices
<M> Cirrus Logic (Sound Fusion) CS4280/CS461x/CS462x/CS463x
[*] Cirrus Logic (Sound Fusion) New DSP support (EXPERIMENTAL)


Pkgtool says what's installed in system:
alsa-driver-1.0.5a-i486-2
alsa-lib-1.0.5-i486-1
alsa-oss-1.0.5-i486-1
alsa-oss-1.0.5-i486-1

Hardware:
----------------------------------------------------------------------------------------
AMD Athlon XP 2600+ on an Asrock K7S8XE+ , (Based on Sis 748 nb + 964 sb), bios ver.V1.8
On board audio disabled
Hercules Game Theatre XP 6.1 (Assuming that the 5.1, 6.1 and 7.1 are the same, based on same chip, cs4630)

lspci

00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 746 Host (rev 10)
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SG86C202
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS964 [MuTIOL Media IO] (rev 36)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.2 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 PCI Fast Ethernet (rev 90)
00:0b.0 Multimedia audio controller: Cirrus Logic CS 4614/22/24 [CrystalClear SoundFusion Audio Accelerator] (rev 01)
00:0d.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon R300 ND [Radeon 9700 Pro]
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc Radeon R300 [Radeon 9700 Pro] (Secondary)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
cat /proc/asound/devices output

0: [0- 0]: ctl
8: [0- 0]: raw midi
19: [0- 3]: digital audio playback
18: [0- 2]: digital audio playback
17: [0- 1]: digital audio playback
16: [0- 0]: digital audio playback
24: [0- 0]: digital audio capture
33: : timer
------------------------------------------------------------------------------------------------------
dmesg
Linux version 2.6.8-rc2 (root@localhost) (gcc version 3.3.4) #1 Wed Jul 28 16:09:20 EEST 2004
BIOS-provided physical RAM map:
BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000000f0000 - 0000000000100000 (reserved)
BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001fff0000 (usable)
BIOS-e820: 000000001fff0000 - 000000001fff8000 (ACPI data)
BIOS-e820: 000000001fff8000 - 0000000020000000 (ACPI NVS)
BIOS-e820: 00000000fec00000 - 00000000fec01000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000fee00000 - 00000000fee01000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000ffee0000 - 00000000fff00000 (reserved)
BIOS-e820: 00000000fffc0000 - 0000000100000000 (reserved)
511MB LOWMEM available.
On node 0 totalpages: 131056
DMA zone: 4096 pages, LIFO batch:1
Normal zone: 126960 pages, LIFO batch:16
HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:1
DMI 2.3 present.
ACPI: RSDP (v000 AMI ) @ 0x000faaa0
ACPI: RSDT (v001 AMIINT SiS740XX 0x00001000 MSFT 0x0100000b) @ 0x1fff0000
ACPI: FADT (v001 AMIINT SiS740XX 0x00000011 MSFT 0x0100000b) @ 0x1fff0030
ACPI: MADT (v001 AMIINT SiS740XX 0x00001000 MSFT 0x0100000b) @ 0x1fff00c0
ACPI: DSDT (v001 SiS 748 0x00000100 MSFT 0x0100000d) @ 0x00000000
ACPI: PM-Timer IO Port: 0x808
Built 1 zonelists
Kernel command line: BOOT_IMAGE=linux ro root=1642
Initializing CPU#0
PID hash table entries: 2048 (order 11: 16384 bytes)
Detected 1916.581 MHz processor.
Using pmtmr for high-res timesource
Console: colour VGA+ 80x25
Dentry cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)
Inode-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
Memory: 515324k/524224k available (1769k kernel code, 8136k reserved, 799k data, 156k init, 0k highmem)
Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode... Ok.
Calibrating delay loop... 3809.28 BogoMIPS
Mount-cache hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
CPU: After generic identify, caps: 0383fbff c1c3fbff 00000000 00000000
CPU: After vendor identify, caps: 0383fbff c1c3fbff 00000000 00000000
CPU: L1 I Cache: 64K (64 bytes/line), D cache 64K (64 bytes/line)
CPU: L2 Cache: 512K (64 bytes/line)
CPU: After all inits, caps: 0383fbff c1c3fbff 00000000 00000020
Intel machine check architecture supported.
Intel machine check reporting enabled on CPU#0.
CPU: AMD Athlon(tm) XP 2600+ stepping 00
Enabling fast FPU save and restore... done.
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
Checking 'hlt' instruction... OK.
checking if image is initramfs...it isn't (no cpio magic); looks like an initrd
Freeing initrd memory: 249k freed
NET: Registered protocol family 16
PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xfdb31, last bus=2
mtrr: v2.0 (20020519)
ACPI: Subsystem revision 20040326
ACPI: IRQ9 SCI: Edge set to Level Trigger.
ACPI: Interpreter enabled
ACPI: Using PIC for interrupt routing
ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (00:00)
PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
ACPI: Power Resource [URP1] (off)
ACPI: Power Resource [URP2] (off)
ACPI: Power Resource [FDDP] (off)
ACPI: Power Resource [LPTP] (off)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 12 14 15) *0, disabled.
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs *3 4 5 6 7 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 12 14 15)
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 12 14 15)
Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
pnp: the driver 'system' has been registered
PnPBIOS: Scanning system for PnP BIOS support...
PnPBIOS: Found PnP BIOS installation structure at 0xc00f7910
PnPBIOS: PnP BIOS version 1.0, entry 0xf0000:0x64fb, dseg 0xf0000
pnp: match found with the PnP device '00:01' and the driver 'system'
PnPBIOS: 14 nodes reported by PnP BIOS; 14 recorded by driver
SCSI subsystem initialized
usbcore: registered new driver usbfs
usbcore: registered new driver hub
PCI: Using ACPI for IRQ routing
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] enabled at IRQ 5
ACPI: PCI interrupt 0000:00:03.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] enabled at IRQ 3
ACPI: PCI interrupt 0000:00:03.1[B] -> GSI 3 (level, low) -> IRQ 3
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] enabled at IRQ 5
ACPI: PCI interrupt 0000:00:03.2[C] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] enabled at IRQ 10
ACPI: PCI interrupt 0000:00:03.3[D] -> GSI 10 (level, low) -> IRQ 10
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] enabled at IRQ 5
ACPI: PCI interrupt 0000:00:04.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
ACPI: PCI interrupt 0000:00:0b.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] enabled at IRQ 5
ACPI: PCI interrupt 0000:00:0d.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] enabled at IRQ 11
ACPI: PCI interrupt 0000:01:00.0[A] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ 11
vesafb: probe of vesafb0 failed with error -6
apm: BIOS not found.
VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
Initializing Cryptographic API
pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
isapnp: Scanning for PnP cards...
isapnp: No Plug & Play device found
Real Time Clock Driver v1.12
Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 48 ports, IRQ sharing enabled
ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
pnp: the driver 'serial' has been registered
pnp: match found with the PnP device '00:09' and the driver 'serial'
Using anticipatory io scheduler
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a post-1991 82077
RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 16384K size 1024 blocksize
divert: not allocating divert_blk for non-ethernet device lo
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
SIS5513: IDE controller at PCI slot 0000:00:02.5
SIS5513: chipset revision 1
SIS5513: not 100% native mode: will probe irqs later
SIS5513: SiS 962/963 MuTIOL IDE UDMA133 controller
ide0: BM-DMA at 0xff00-0xff07, BIOS settings: hdaMA, hdbMA
ide1: BM-DMA at 0xff08-0xff0f, BIOS settings: hdcMA, hddMA
hda: Maxtor 6Y060L0, ATA DISK drive
hdb: HL-DT-ST RW/DVD GCC-4480B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
hdc: Maxtor 6Y060L0, ATA DISK drive
hdd: IC25N020ATCS04-0, ATA DISK drive
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
pnp: the driver 'ide' has been registered
hda: max request size: 128KiB
hda: 120103200 sectors (61492 MB) w/2048KiB Cache, CHS=65535/16/63, UDMA(133)
hda:<7>ldm_validate_partition_table(): Found W2K dynamic disk partition type.
ldm_parse_privhead(): Parsed PRIVHEAD successfully.
ldm_parse_privhead(): Parsed PRIVHEAD successfully.
ldm_parse_privhead(): Parsed PRIVHEAD successfully.
ldm_validate_privheads(): Validated PRIVHEADs successfully.
ldm_parse_tocblock(): Parsed TOCBLOCK successfully.
ldm_parse_tocblock(): Parsed TOCBLOCK successfully.
ldm_parse_tocblock(): Parsed TOCBLOCK successfully.
ldm_parse_tocblock(): Parsed TOCBLOCK successfully.
ldm_validate_tocblocks(): Validated TOCBLOCKs successfully.
ldm_parse_vmdb(): Parsed VMDB successfully.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7a4 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x401 (type: 0x45) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x403 (type: 0x34) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7a2 (type: 0x32) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x40e (type: 0x51) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x71b (type: 0x51) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7e5 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x740 (type: 0x51) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x71f (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x718 (type: 0x34) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x412 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x410 (type: 0x32) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7e1 (type: 0x51) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7e3 (type: 0x32) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x744 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x746 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x71d (type: 0x32) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x742 (type: 0x32) ok.
[LDM] hda1 hda2 hda3
ldm_partition(): Parsed LDM database successfully.
hdc: max request size: 128KiB
hdc: 120103200 sectors (61492 MB) w/2048KiB Cache, CHS=65535/16/63, UDMA(133)
hdc:<7>ldm_validate_partition_table(): Found W2K dynamic disk partition type.
ldm_parse_privhead(): Parsed PRIVHEAD successfully.
ldm_parse_privhead(): Parsed PRIVHEAD successfully.
ldm_parse_privhead(): Parsed PRIVHEAD successfully.
ldm_validate_privheads(): Validated PRIVHEADs successfully.
ldm_parse_tocblock(): Parsed TOCBLOCK successfully.
ldm_parse_tocblock(): Parsed TOCBLOCK successfully.
ldm_parse_tocblock(): Parsed TOCBLOCK successfully.
ldm_parse_tocblock(): Parsed TOCBLOCK successfully.
ldm_validate_tocblocks(): Validated TOCBLOCKs successfully.
ldm_parse_vmdb(): Parsed VMDB successfully.
ldm_validate_vmdb(): VMDB and TOCBLOCK don't agree on the database size.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7a4 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x401 (type: 0x45) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x403 (type: 0x34) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7a2 (type: 0x32) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x40e (type: 0x51) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x71b (type: 0x51) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7e5 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x740 (type: 0x51) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x71f (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x718 (type: 0x34) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x412 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x410 (type: 0x32) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7e1 (type: 0x51) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x7e3 (type: 0x32) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x744 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x746 (type: 0x33) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x71d (type: 0x32) ok.
ldm_parse_vblk(): Parsed VBLK 0x742 (type: 0x32) ok.
[LDM] hdc1 hdc2 hdc3
ldm_partition(): Parsed LDM database successfully.
hdd: max request size: 128KiB
hdd: 39070080 sectors (20003 MB) w/1768KiB Cache, CHS=38760/16/63, UDMA(100)
hdd: hdd1 hdd2 hdd3 < hdd5 hdd6 >
hdb: ATAPI 40X DVD-ROM CD-R/RW drive, 2048kB Cache, UDMA(33)
Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
ide-floppy driver 0.99.newide
usbcore: registered new driver hiddev
usbcore: registered new driver usbhid
drivers/usb/input/hid-core.c: v2.0:USB HID core driver
mice: PS/2 mouse device common for all mice
serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
input: AT Translated Set 2 keyboard on isa0060/serio0
NET: Registered protocol family 2
IP: routing cache hash table of 4096 buckets, 32Kbytes
TCP: Hash tables configured (established 32768 bind 65536)
Initializing IPsec netlink socket
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 17
PM: Reading pmdisk image.
PM: Resume from disk failed.
ACPI: (supports S0 S1 S4 S5)
RAMDISK: Compressed image found at block 0
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
Trying to move old root to /initrd ... okay
Freeing unused kernel memory: 156k freed
Adding 722884k swap on /dev/hdd6. Priority:-1 extents:1
input: ImPS/2 Generic Wheel Mouse on isa0060/serio1
Linux agpgart interface v0.100 (c) Dave Jones
Linux Kernel Card Services
options: [pci] [cardbus] [pm]
Intel ISA PCIC probe: not found.
Device 'i823650' does not have a release() function, it is broken and must be fixed.
Badness in device_release at drivers/base/core.c:85
[<c019a148>] kobject_cleanup+0x98/0xa0
[<e086f362>] init_i82365+0x1c2/0x1d8 [i82365]
[<c012e7f5>] sys_init_module+0x105/0x1d0
[<c0105f4b>] syscall_call+0x7/0xb
Databook TCIC-2 PCMCIA probe: not found.
8139too Fast Ethernet driver 0.9.27
ACPI: PCI interrupt 0000:00:0d.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
divert: allocating divert_blk for eth0
eth0: RealTek RTL8139 at 0xd800, 00:10:a7:08:85:e0, IRQ 5
eth0: Identified 8139 chip type 'RTL-8139C'
eth0: link up, 10Mbps, full-duplex, lpa 0x4061
ACPI: PCI interrupt 0000:00:0b.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
sis900.c: v1.08.07 11/02/2003
ACPI: PCI interrupt 0000:00:04.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
divert: allocating divert_blk for eth1
eth1: Realtek RTL8201 PHY transceiver found at address 1.
eth1: Using transceiver found at address 1 as default
eth1: SiS 900 PCI Fast Ethernet at 0xdc00, IRQ 5, 00:0b:6a:31:81:eb.
ACPI: PCI interrupt 0000:00:03.3[D] -> GSI 10 (level, low) -> IRQ 10
ehci_hcd 0000:00:03.3: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
ehci_hcd 0000:00:03.3: irq 10, pci mem e08c2000
ehci_hcd 0000:00:03.3: new USB bus registered, assigned bus number 1
PCI: cache line size of 64 is not supported by device 0000:00:03.3
ehci_hcd 0000:00:03.3: USB 2.0 enabled, EHCI 1.00, driver 2004-May-10
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 8 ports detected
ohci_hcd: 2004 Feb 02 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver (PCI)
ohci_hcd: block sizes: ed 64 td 64
ACPI: PCI interrupt 0000:00:03.0[A] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
ohci_hcd 0000:00:03.0: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller
ohci_hcd 0000:00:03.0: irq 5, pci mem e08c4000
ohci_hcd 0000:00:03.0: new USB bus registered, assigned bus number 2
hub 2-0:1.0: USB hub found
hub 2-0:1.0: 3 ports detected
ACPI: PCI interrupt 0000:00:03.1[B] -> GSI 3 (level, low) -> IRQ 3
ohci_hcd 0000:00:03.1: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (#2)
ohci_hcd 0000:00:03.1: irq 3, pci mem e0918000
ohci_hcd 0000:00:03.1: new USB bus registered, assigned bus number 3
hub 3-0:1.0: USB hub found
hub 3-0:1.0: 3 ports detected
ACPI: PCI interrupt 0000:00:03.2[C] -> GSI 5 (level, low) -> IRQ 5
ohci_hcd 0000:00:03.2: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.0 Controller (#3)
ohci_hcd 0000:00:03.2: irq 5, pci mem e091a000
ohci_hcd 0000:00:03.2: new USB bus registered, assigned bus number 4
hub 4-0:1.0: USB hub found
hub 4-0:1.0: 2 ports detected
ohci_hcd 0000:00:03.1: wakeup
eth1: Media Link Off
pciehp: PCI Express Hot Plug Controller Driver version: 0.4
shpchp: shpc_init : shpc_cap_offset == 0
shpchp: Standard Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.4
agpgart: Detected SiS 746 chipset
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 439M
agpgart: AGP aperture is 256M @ 0xd0000000
usb 3-2: new full speed USB device using address 2
hub 3-2:1.0: USB hub found
hub 3-2:1.0: 4 ports detected
USB Universal Host Controller Interface driver v2.2
NET: Registered protocol family 10
Disabled Privacy Extensions on device c0347040(lo)
IPv6 over IPv4 tunneling driver
divert: not allocating divert_blk for non-ethernet device sit0
eth0: no IPv6 routers present
eth1: no IPv6 routers present


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
I later also discovered that it could be some mixer settings that cause the sound disappear if spdif is used. If spdif is not working and you have not started kde desktop after installation (I use Gnome most of the time), then use xwmconfig to change the desktop, then start x using kde desktop and the sound should work. Now you can change the desktop back if you don't like kde (open xwmconfig from console and select desktop again). Maybe some configuration script in kde 'probes' sound chip better ?
Also the volume settings need some adjustments. In console, start alsamixer and check the ADC and DAC sliders. Put the sliders as example to 75%. Then press esc to quit alsamixer , give command alsactl store, and alsactl restore. Now the sound *should* work (also with spdif). I hope this gave some idea to make it work.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Game Theater XP blueplazma Linux - Hardware 13 03-12-2005 05:46 AM
Hercules Game Theater XP & MIDI (?) KimVette Linux - General 14 02-28-2005 07:09 PM
how can i get my game theater working? ntisoldtech Linux - Hardware 1 11-13-2004 11:04 PM
No sound with nforce2 A7N8X-X alsa, Slack10/kernel 2.6.7 Cipher3D Linux - Software 8 08-04-2004 03:48 PM
Slack10 + ALSA + SBLive + 2.4.x Kernel = Help the_woelf Slackware 10 07-09-2004 03:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration