LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-22-2005, 08:02 AM   #1
asrkumar
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
After reboot the sytem hangs with a letter L


Hi Linux Guru's

I was installing RH linux 9.0 in my PC . I have selected lilo boot loader. When the installation is completed after reboot of the pc for the first time the system hang's with a letter 'L'. I have win 2k installed earlier before installing linux in fat-16 partion.

Any thoughts gentleman......

BR
 
Old 04-22-2005, 08:12 AM   #2
ksgill
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Ubuntu Jaunty (9.04)
Posts: 1,044

Rep: Reputation: 45
You most likely didnt install LILO on the MBR (Master Boot Record), use your cd or installation disk to reinstall the bootloader and it should fix the problem.

Good Luck
 
Old 04-22-2005, 08:22 AM   #3
asrkumar
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi,

Thanks for the reply.

How do i do that???
 
Old 04-22-2005, 08:28 AM   #4
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
boot from the 1st CD of ur redhat

type

linux rescue
at the boot prompt

follow the instructions

after u are in the environment then run

lilo

to re-install lilo again

regards
 
Old 04-22-2005, 08:58 AM   #5
asrkumar
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi masand,

when I did that i get an error mssg as ' /etc/lilo.conf : No such file of directory'

thanks in advance
 
Old 04-22-2005, 09:01 AM   #6
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
did u run

chroot /mnt/sysimage

before running lilo???
 
Old 04-22-2005, 09:13 AM   #7
asrkumar
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I ran chroot /mnt/sysimage before lilo.

this time after runnig lilo. I get the below message
Warning: /dev/hdd is not on the efirst disk
Added linux
Added DOS*

After reload it hang's again with a letter L


--Thanks
 
Old 04-22-2005, 09:36 AM   #8
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
i have seen this kinds of errors
lilo tries to be on the 1st drive this is hda(primary master)
so one solution can be making that primary master but that would involve a lot of other modifications also

regards
 
Old 04-22-2005, 09:59 AM   #9
asrkumar
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have only one hard disk which is the primary HD that I have partioned....
 
Old 04-22-2005, 10:36 AM   #10
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
no this hdd in lilo.conf tells that it is a secondary slave..

or have u switched ur drives??
 
Old 04-22-2005, 11:35 AM   #11
asrkumar
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Switching drives??

am sorry I don't get you...

when I do a "df" this is what I get...

/dev/hdd3 5036316 1024036 3756448 22% /
/dev/hdd2 101107 9172 86714 10% /boot
none 5036316 1024036 3756448 22% /dev/shm
 
Old 04-22-2005, 12:40 PM   #12
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
thats what i am saying

hdd implies that it is a secondary slave not primary master
 
Old 04-22-2005, 03:17 PM   #13
user27519298
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Try using Grub /LILO can be triky sometimes
 
Old 04-22-2005, 03:20 PM   #14
masand
LQ Guru
 
Registered: May 2003
Location: INDIA
Distribution: Ubuntu, Solaris,CentOS
Posts: 5,522

Rep: Reputation: 58
yes grub is newer than lilo so this can help u
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reboot Hangs...Didn't On FC2 br00tal Debian 0 10-07-2005 05:17 PM
Win2k Hangs on reboot from Linux XormArc Linux - General 5 06-03-2005 11:47 AM
ATI driver hangs the reboot ar1 Linux - General 0 06-28-2004 01:30 PM
Mandrake 9.2 hangs on shutdown/reboot buboleck Mandriva 4 02-05-2004 04:36 PM
PC hangs after reboot... MatMan5959 Linux - General 2 08-11-2002 05:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:57 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration