LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-06-2002, 10:44 AM   #1
Punkass
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Location: Switzerland
Distribution: SuSe 8.0 pro
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
After reboot ps/2 mouse won't work


Hi,

I have Suse linux 8.0 and windows98 on my pc, my ps/2 mouse was working fine but all of a sudden the mouse wont move work at the login promt for linux or in the xwindows, i have checked the modules in yast but the mouse just wont work. In MSWindows the mouse works fine ?

I have try'd reinstalling linux. The mouse worked fine during the installation it was even working after the installation but after i had switched the pc off and put it back on the next day the mouse would not work again !!!

oh this happend shortly after i installed my new usb printer in windows. The printer is connected to a usb hub caus i have another usb device for a digicam. I could not get the printer working under linux ? The printer model is Lexmark z43. The main problem is the mouse !

Can anyone help ?

THX

Last edited by Punkass; 09-06-2002 at 10:46 AM.
 
Old 09-06-2002, 01:31 PM   #2
jetblackz
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Debian Galaxy
Distribution: Debian
Posts: 711

Rep: Reputation: 30
That's odd. You should be able to get it back to work in X by doing vi /etc/X11/XF86Config-4, normally.

If you're interested, take a look at mine:

--
Section "InputDevice"

# Identifier and driver

Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "Emulate3Buttons"
Option "Buttons" "5"
Option "ZAxisMapping" "4 5"

EndSection
--

As for printer, you know Linux has evolved so much that my USB printer is working like a champ. The trick is to connect it to a USB port on the mobo or PCI card. No hub.

Last edited by jetblackz; 09-06-2002 at 01:32 PM.
 
Old 09-07-2002, 09:38 AM   #3
Punkass
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Location: Switzerland
Distribution: SuSe 8.0 pro
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hey jetblackz,

Ive already try'd the IMPS/2 protocol ?! really strange ive really tried alot of stuff but it doesnt help....

oh i fixed the printer over the hub under http://sdb.suse.de/en/sdb/html/usb80.html

there was enough info to fix the usb problem...

Last edited by Punkass; 09-07-2002 at 10:02 AM.
 
Old 09-07-2002, 10:43 AM   #4
MasterC
LQ Guru
 
Registered: Mar 2002
Location: Salt Lake City, UT - USA
Distribution: Gentoo ; LFS ; Kubuntu
Posts: 12,612

Rep: Reputation: 68
Can you post the pointer section from your XF86Config-4 file Punkass?
 
Old 09-09-2002, 12:13 PM   #5
Punkass
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Location: Switzerland
Distribution: SuSe 8.0 pro
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok here is the pointer section from path /etc/X11/XF86Config
version 4.3


Section "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse[1]"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "Emulate3Buttons" "on"
Option "Name" "AutoDetected"
Option "Protocol" "ps/2"
Option "Vendor" "AutoDetected"
EndSection

I have just finished reinstalled linux and everthing seems to be working fine. But for how long... im going to reboot let see if the mouse will still work ?
 
Old 09-09-2002, 02:02 PM   #6
Punkass
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2002
Location: Switzerland
Distribution: SuSe 8.0 pro
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have rebooted and the mouse is still working .... really wierd cause i tryd reinstalling before and the mause still didnt work ? I wonder if it had somthing to do with the usb printer ? Anyway, main thing is the mouse is working
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No keyboard/mouse after reboot. Requires second reboot to work. rottie Linux - Hardware 6 01-16-2006 05:04 AM
Mouse dsnt work after reboot yhubu Linux - Hardware 3 02-21-2005 05:07 PM
Mouse wont work after reboot??!! don_dimo Linux - Software 2 08-26-2004 03:24 AM
After installation of Fedora Core I and reboot mouse and keyboard will not work wheckel Fedora 3 03-03-2004 10:54 AM
No mouse every second reboot jnee Fedora 1 11-16-2003 08:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:08 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration