LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-14-2007, 04:39 PM   #1
hrpt_rnws
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2007
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
After kernel upgrade, no console, but box is up and running


Dell Poweredge 750 1U, P4, 1GB memory
Slackware 9.1.0

Old kernel: I think it was 2.4.22 (it was definitely 2.4.x)

I've just recently downloaded and compiled the linux 2.6.23.1 kernel.

I've altered my lilo config to be:


Code:
root@thebox:/boot# cat /etc/lilo.conf 
# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot = /dev/hdc
message = /boot/boot_message.txt
prompt
timeout = 1200
# Override dangerous defaults that rewrite the partition table:
change-rules
  reset
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
vga = 773
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# End LILO global section
# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
  root = /dev/hdc1
  label = Linux
  read-only
image = /boot/vmlinuz-2.6.23
  label = Linux_2.6.23
  root = /dev/hdc1

# i added the last 3 lines

I issued the shutdown -r now and it dutifully shutdown and restarted. The lilo screen comes up, and I select my new kernel.

Then I get a screen that says "Loading Linux 2.6.23" followed by a continuously expanding sequence of periods ("......") until periods fill that single line.

Then I get a "BIOS Data Check Successful" message.

Then my computer monitor clicks, goes black, and stays that way.


But... I can SSH into the box, and all my services are running, etc.

But, no console. Where do I start to look ?


And go gentle: total newb. First time I ever compiled a kernel.
 
Old 11-14-2007, 05:16 PM   #2
hrpt_rnws
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2007
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
oh fooey. that just figures.

try to solve it yourself for a couple hours, and find the problem 5 minutes after asking someone else.


I changed it to

vga=normal

and now i get a console. An ugly one, to be sure.


my next question will probably be "how do I compile a video driver in linux?"
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RHEL wouldn't login at console after kernel upgrade bigstinger Linux - General 4 09-13-2006 07:45 AM
Kernel upgrade stops at Busy Box v.1.01 on reboot chas Linux - Kernel 0 05-09-2006 04:59 PM
Local Console = Outlin/box borken, I cant read kernel menu Adylas Linux - Software 0 08-12-2005 10:46 AM
Kernel 2.6.12 upgrade and console text size Dr. Psy Slackware 8 06-23-2005 02:52 AM
Blank console screen after kernel upgrade saltireboy Slackware 2 05-06-2005 03:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:04 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration